Zavřít reklamu

Apple se v posledních dnech významně posunul kupředu s vývojem nové generace svého mobilního telefonu iPhonu, když začal přijímat součástky od výrobců k posouzení pro jejich případné využití. Podle investiční firmy Barclays, které o těchto událostech informovala, je kalifornský gigant přesně v polovině tohoto zdlouhavého procesu. Nový iPhone by tedy mohl dostat zcela nový LTE chip od Qualcommu s označením MDM9615, který podporuje jak datové, tak hlasové přenosy na vysokorychlostních sítích čtvrté generace. Tento čip se samozřejmě liší od toho, kterým disponuje třetí generace iPadu, v níž je využit právě chip od Qualcommu. Zde jde ale o model MDM9600, který umožňuje na LTE jen datové přenosy. Nový iPhone, by měl být stejně jako současný 4S zařízením, které bude “světově” kompatibilní a tudíž by mohl nabídnout mnohem širší podporu LTE sítí, nikoli jako iPad, který je podporuje jen v USA a Kanadě.

Dalšími firmami, které Applu poslaly svůj čip je kromě Qualcommu i Skyworks Solutions, singapurské Avago Technologies a oregonský TriQuint Semiconductor. Právě prvně jmenované Skyworks Solutions, vidí Barclays jako potencionálního dodavatele LTE modulů pro šestou generaci iPhonu. Přidání podpory LTE sítí se pro Apple odrazí ve vyšších nákladech na výrobu. Očekává se, že výrobní cena nového telefonu vzroste od $3 až po $10, oproti 3G modulu iPhonu 4S.

Nový iPhone by se na trhu mohl objevit na přelomu letošního září, popřípadě října. Byl by tak naplněn tradiční cyklus představování nových modelů po jednom roce, který byl letos narušen opožděným představením iPhonu 4S.

*Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.