Zavřít reklamu

V predchádzajúcich článkoch o prispôsobovaní jailbreaknutého iOS 5, sme sa venovali úpravám notifikačnej lištyúvodnej obrazovke. Táto časť bude zameraná na vylepšenie hudobného prehrávača, ktorý sa nachádza vo vašich iZariadeniach. V minulosti bola táto aplikácia na prehrávanie hudby známa pod názvom iPod, no aktualizáciou iOS 5 došlo k zmene pomenovania na Hudba, respektíve Music. Poďme sa však pozrieť na to, ako je možné tento vyladený, prehľadný a intuitívny prehrávač, vďaka jailbreaku ešte o niečo vylepšiť. Na úvod upozorním, že všetky uvedené rozšírenia sú v Cydii prístupné úplne zdarma.

NowListening

Skvelé vylepšenie, ktoré vám ukáže názov sklady a interpreta prostredníctvom oznámenia na bannery vždy, keď vám začne hrať nová pieseň a prehrávač je na pozadí. Banner vám po pár sekundách zmizne a neprekáža, prípadne ak vám nasledujúca skladba nevyhovuje, po kliknutí na upozornenie sa dostanete priamo do hudobného prehrávača a pieseň si jednoducho zmeníte. Inštalácia prebieha cez Cydiu, kde v položke „Search“ napíšete a nainštalujete „NowListening„. Predstavenie spomenutého vylepšenia si pozrite v nasledujúcom videu.

IMG_0108
IMG_0105

NoStoreButton

Ak vám v hudobnom prehrávači vadí tlačidlo „Store„, umožňujúce prechod do hudobného obchodu iTunes, môžete si ho jednoducho odstrániť. Normálne sa spomenutá položka nachádza v ľavom hornom rohu a pri prehliadaní medzi hudbou sa môže dosť často stať, že ho omylom stlačíte. Ak máte podobné problémy, v aplikácii Cydia vyhľadajte a nainštalujte rozšírenie NoStoreButton. V priloženom videu si pozrite ukážku.

IMG_0111
IMG_0112

Recludo

Jedná sa o utilitu, ktorá pri prehrávaní skladieb umožňuje po odomknutí zariadenia, dostať sa do hudobného prehrávača aj napriek tomu, že ste pred zamknutím dali prehrávač na pozadie. Jedinou podmienkou je v zamknutom iZariadení stlačiť dva krát za sebou home button a hneď po slide-to-ulock budete v aplikácii Hudba. Utilita sa inštaluje prostredníctvom „Cydie“ pod názvom „Recludo„. Keďže jej funkcia sa ťažko vysvetľuje, viac sa dozviete v priloženom videu.

IMG_0110
IMG_0106

NowPlayingDetaillnfo

Toto rozšírenie vám umožní, zobraziť na dolnej lište podrobné informácie o prehrávanej piesni spolu s obrázkom albumu. Taktiež spolupracuje aj s aplikáciami tretích strán, napríklad prehrávačom video súborov. Inštaluje sa cez „Cydiu“ pod názvom „NowPlayingDetaillnfo„. Podrobné informácie sú vo videu.

IMG_0107
IMG_0104

Unified iPod for iOS 5

Osobne nechápem, prečo sa Apple rozhodol oddeliť aplikáciu iPod v novom iOS 5, do dvoch samostatných programov Hudba a Video. No jailbreakový programátori to vyriešili po svojom. Vďaka rozšíreniu s názvom „Unified iPod for iOS 5„, inštalovaným prostredníctvom Cydie, sa vrátite späť k tradičnej a obľúbenej aplikácie iPod. Upozorním však, že tým pádom vám zmizne z plochy ikona Videá, keďže sa bude nachádzať v položkách iPodu, tak ako tomu bolo v starších verziách iOS. Ukážka funkčnosti je dostupná nižšie vo videu.

IMG_0102
IMG_0101

Resumé

Dúfam že vás niektoré z vylepšení hudobného prehrávača zaujalo. Ďalším modifikáciám jailbraknutého iOS 5, sa budem venovať v budúcom článku.

! VAROVANIE ! Server Letem světem Applem ani jeho redaktori nezodpovedajú za prípadné problémy!

Dnes nejčtenější

.