Zavřít reklamu

Na podzim letošního roku se objevily tři nové modely domácích inkoustových multifunkčních zařízení Canon PIXMA. V zámoří tyto přístroje nesou označení PIXMA MG8220, MG6220 a MG5320 (od nejdražšího po nejlevnější). Označení pro Evropu totožných přístrojů je ale PIXMA MG8250, MG6250 a MG5350 (opět od nejdražšího po nejlevnější). Potud nic nového. Přístroje se již úspěšně prodávají a spousta majitélů iOS zařízení zajásala. Jaké je ale rozčarování některých, kteří vůbec AirPrint s některým z výše uvedené trojice přistrojů nerozchodili. Hledali příčinu ve svém WiFi routeru, jeho nastavení, aktualizaci iOS a já nevím ještě v čem. Problém je ale v tom, že v první fázi výroby těchto přístrojů PIXMA ještě nebyl nový firmware, který nově AirPrint technologii podporuje. Původní verzi 1.00 je nutné nahradit poslední verzí 2.00 se kterou již AirPrint správně funguje. Jakou máte verzi firmware vaší multifunkce zjistíte na kontrolním výtisku trysek tiskové hlavy z menu uživatelské údržby přístroje.

pixma_airprint

Na následujícím obrázku jsou varinty zapojení AirPrint přístroje. Je důležité si uvědomit, že jako prostředníka spojení musíte mít vždy WiFi router. iOS zařízení se přímo na AirPrint multifunkci nepřipojí.

airprint_pripojeni

Program na aktualizaci firmware Canon PIXMA zařízení se dá zdarma stáhnou ze stránek evropského Canonu. Při výběru země volte raději vždy např. Velkou Británii, kde aktualizátor je. Při volbě České republiky zjistíte, že Canon CZ nový firmware na svých stránkách nenabízí… Postup aktualizace v angličtině jsem umístil na tento odkaz. Na následující fotogalerii je znázorněn postup nalezení a stažení potřebného instalátoru.

can_firm_1
can_firm_2
can_firm_3
can_firm_4


Dnes nejčtenější

.