Zavřít reklamu

Tablet iPad 2. generace byl představen teprve nedávno a už se zase po internetu šíří informace o jeho nástupci. Je to stejné, jako v případě iPhone 4S. Pořád dokola se spekuluje, zda bude design stejný nebo odlišný, jaký bude procesor, paměti, varianty velikosti a také jaké bude mít rozlišení, rozměry a o jakou technologii vůbec půjde. Právě o technologii displeje se spekuluje nejvíce.

Jistě víte, že iPad 1. a 2. generace má displeje od LG Electronics a využívá technologie IPS. Displeje disponují dobrými úhly pohledu a vynikajícím barevným podáním. Dříve měly dlouhý čas odezvy, dnes je však doba odezvy výborná. Mají dobré vykreslení černé, jsou ideální pro práci s grafikou a nemusí mít zrcadlový povrch. V dnešní době je nejlepší variantou moderní IPS panel podsvícený LED diodami.

Apple se ovšem snažil dohodnout na smlouvě o dodání displejů pro iPad 3, které by využívaly technologii AMOLED popř. Super-AMOLED. O této zprávě jsme vás informovali v článku Samsung představí nový displej s rozlišením 2560×1600 pixelů na desti palcích. Tato zpráva byla ovšem vyvrácena. Apple nedomluvil se Samsungem, jehož zástupci Applu oznámili, že Samsung není schopen vyrobit AMOLED popřípadě S-AMOLED displej větší než 4“ a dokonce tohoto roku ani neplánuje započít pokus o jeho výrobu. Není to o tom, že by Samsung nechtěl Applu své displeje poskytnout, jelikož do svého tabletu Galaxy TAB 7“ a 10“ také nebudou dodávat displeje s touto technologií. Nejdříve se AMOLED nebo S-AMOLED displeje v iPadu dočkáme až v roce 2013, nezbývá než čekat a doufat. I když IPS displeje jsou kvalitní, AMOLED technologie by iPad posunula o mnoho dál.

Dnes nejčtenější

.