Zavřít reklamu

Samsung bude příští týden na Mezinárodním sympoziu SID prezentovat nový 10,1″ displej. Ten nabídne rozlišení ve velikosti 2560×1600 bodů, což je mnohem větší hodnota, než nabízí jakýkoliv současný tablet. Samsung navíc tvrdí, že použitá technologie PenTile při vykreslování obrazu na displej spotřebovává o 40% méně energie než současné displeje. Pokud si hodnoty převedeme na DPI, zjistíme, že na jednom palci zobrazí displej 300 pixelů, což je krajní hodnota pro tisk profesionálních dokumentů.

Z mnoha důvodů je nepravděpodobné, že bude Apple používat pro iPad 3. generace právě tento displej. Ten by tedy měl nabídnout o 0,4 palce větší velikost displeje a dvojnásobné rozlišení oproti současným modelům iPadu. Apple bude jen těžko měnit velikost svého iPadu. Dalším důvodem by mohla být například technologie PenTile, kterou používá například mobilní telefon Nexus One od Google. Apple namísto toho používá IPS panely, které jen tak neopustí.

Nicméně si můžeme být jisti, že Apple do nového tabletu nasadí displeje s vysokým rozlišením, protože je v té době již bude nasazovat také konkurence. Hlavním důvodem však bude dostupnost displejů s tímto rozlišením. Apple chtěl displej s vysokým rozlišením nasadit již do současné generace iPadu, bohužel výrobní náklady byly tak vysoké, že musel použít opět rozlišení 1024×768. Pokud však může Samsung pro nové generace Samsung Galaxy Tab vyrábět displeje s vysokým rozlišením, není v současné době již důvod proč by to nedokázal také Apple.

*Na uvedení nového displeje upozornil server Tuaw.com

Dnes nejčtenější

.