Zavřít reklamu

Už viackrát sa hovorilo o dátume, kedy mali byť iMacy aktualizované. Skoro vždy sa jednalo o ,,zaručené správy priamo z Apple”. No zatiaľ žiaden z týchto dátumov nebol tým správnym. Apple Insider prišiel s ďalším takýmto dátumom. Bude konečne tento dátum tým správnym dátumom? Posledná aktualizácia týchto deskopových počítačov prebehla približne pred 9 mesiacmi, teda najvyšší čas na update. A ten bude pravdepodobne už tento týždeň.

Čo môžeme očakávať?

Je pár vecí, o ktorých vieme iste že Apple aktualizuje alebo pridá do iMacov. Takým príkladom je napríklad pevný disk, ktorý sa určite dočká väčšej kapacity. Taktiež takmer so 100% istotou môžeme tvrdiť, že v aktualizovaných iMacoch sa objaví nová technológia Thunderbolt, ktorá bola predstavená len nedávno spolu s MacBookmy Pro. Procesory budú architektúry Sandy Bridge, teda takej istej ako sa nachádza v MacBookoch Pro. Informácie o procesoroch nie sú len dohady, jedná sa o informácie, ktoré serveru Apple Insider potvrdil jeho zdroj priamo z Apple. Taktiež sa špekuluje o tom, že Apple by mohol zmeniť uhlopriečky displejov a aktualizovať grafické karty na 6000-covú radu AMD Radeon HD.

,,Deň D”

Dňom ,,D” by sa mal stať 3. máj, teda tento utorok. Aktualizácia sa očakáva v skorých ranných hodinách. V ranných práve preto, aby Apple stihol v obchodoch povymieňať staré modely za nové, ktoré do týchto obchodov budú prepravené pod rúškom tmy. Celú výmenu produktov v obchodoch má mať na starosti len pár zamestnancov, ktorí samozrejme musia všetko tajiť až do poslednej minúty. Tieto informácie má server Apple Insider potvrdené taktiež priamo Cupertina. Týmto informáciám ale nenahráva fakt, že shipping v oficiálnom online obchode je stále na hodnote 24 hodín. Vždy pred uvedením nových produktov sa shipping tých starých výrazne predĺži, zvyčajne na 3-4 týždne. Príčinou je vypredávanie skladových zásob.

Aktualizácia je viac ako potrebná

Posledný update prebehol približne pred deviatimi mesiaci, čo je už dosť dlhá doba. Počas tohto obdobia bolo predstavených viacero nových technológií, ktoré iMacy zatiaľ neobsahujú. Prejavuje sa to aj na ich predajných číslach, ktoré pomaly ale iste klesajú. Jedná sa o trend alebo len o neaktuálnosť hardvéru? Z každého rožku trošku. Väčší podiel na menšej popularite bude mať asi práve tá neaktuálnosť. Výkonnostný skok môžeme očakávať veľký, keďže veľký skok nastal aj pri poslednej aktualizácií MacBookov Pro. Apple sa bude snažiť, aby deskopy boli o niečo výkonnejšie ako MacBooky Pro, čiže bude sa snažiť dostať do ,,zvyčajného” stavu.

Dnes nejčtenější

.