Zavřít reklamu

Apple vydal další update pro Mac OS X 10.7 Lion Developer Preview 2, ve velikosti 1.17GB. Nová verze přináší také několik změn v operačním systému a odhaluje nástup funkce Find My Mac do Mac OS X 10.7 Lion. Operační systém se nadále posouvá kupředu a je vidět, že Apple skutečně počítá se zahájením prodeje v létě tohoto roku, nutno však podotknout, že léto podle Apple trvá až do konce září, jak ukázalo vydání předchozí verze Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Všichni víme jak a kde získat betaverze určené pro vývojáře, my však výrazně varujeme před zkoušením operačního systému, který zatím není vyladěný na všechny stroje a může způsobovat problémy. Nyní se již podívejme na novinky z poslední verze Liona.

Mac OS X 10.7 Lion je oficiálně Česky!

Mac OS X 10.7 Lion je od posledního update oficiálně v České verzi, kterou překládá přímo Apple! Aktualizace Mac OS X 10.7 Lion Developer Preview  Update, která v úctihodných 1.17GB přináší také kompletní lokalizaci do Českého jazyka! Slovenský jazyk (lokalizace systému) v základní verzi Mac OS X 10.7 Lion s nainstalovaným posledním update není, to se však může změnit s dalším updatem operačního systému.

Find My Mac

Nové sestavení Mac OS X 10.7 Lion obsahuje složku Find My Mac, která mimo potřebných zdrojových kódů teto aplikace přináší také zajimavou novinku, kterou z iOS neznáme. Jmenuje se Find My Mac Messenger, což by měl být komunikační nástroj, který umožní nálezci se co nejrychleji spojit s majitelem počítače. V ČR se tato funkce může zdát poměrně směšná, ale ve světě, například v Číně, nebo velké části USA je běžné, že lidé mají skutečně snahu nalezené věci vrátit původnímu majiteli, proto se tato novinka jeví jako velmi užitečná a to jak pro nálezce, tak i pro původního majitele. Nemusíte zkrátka procházet osobní maily původního majitele, nebo Adress Book abyste našli kontakt, ale spojíte se s ním přímo.

Find-my-mac

Drobné změny vzhledu

Apple změnil v novém systému chování posuvníků v jednotlivých položkách System Preferences, které přepínají mezi jednotlivými položkami, které aktuálně nastavujete. Nyní je aktivní panel ještě více vzhledově oddělen od neaktivního panelu. Stejná změna nastala i v aplikaci iCal, kde je posuvník nyní mnohem přehlednější.

lion_subpane_button_new

Nový vzhled v Mac OS X 10.7 Lion

lion_subpane_slider_old

Starší vzhled v Mac OS X 10.7 Lion

Externí displeje v Mac OS X 10.7 Lion

Pokud v Mac OS X 10.6 Snow Leopard zavřete MacBook připojený k externímu displeji, automaticky se uspí a vy jej musíte probudit externí klávesnicí, myší, nebo jinou periférií. V Mac OS X 10.7 Lion se obraz automatick přepne na externí displej, aniž by se počítač uspal.

Dnes nejčtenější

.