Zavřít reklamu

Pamatujete na několik nadšenců z Vietnamu, kteří minulý rok před představením iPhonu 4 přišli s tím, že mají nefungující prototyp telefonu, který následně i natočili a rozebrali? Tato skupinka je nyní oficiálně zpět a jak se zdá v plné síle. Na jejich nejnovějším videu je zobrazen bílý iPhone 4 s kapacitou paměti 64 GB a s dosud neznámou verzí operačního systému iOS.

I když se na internetových diskusích začalo spekulovat o tom, že na videu je zobrazen nový operační systém iOS 5, který by měl být představen během následujících týdnů a že nápis v menu telefonu, hlásající verzi 4.0 je pouhou kamufláží, s největší pravděpodobností vás musím zklamat. I když se skutečně jedná o prototyp iPhonu 4, což dokazuje kapacita paměti (64 GB), oprerační systém nahraný v tomto telefonu je jen určitým předprodukčním vzorkem iOS 4.x.

Tento fakt lze poznat poměrně jednoduše.  V telefonu chybí možnost vyhledávat nahraný obsah a nainstalované aplikace pomocí Spotlightu, ikonka diktafonu má zpět svou starou podobu, změněné jsou i složky na ploše a vůbec nejvíce se změna dotkla multitaskingu, který původně Apple zamýšel vyřešit podobně, jako Expose u OS X.

Tento konkrétní telefon má v nastavení více nabídek než standartní verze, změna se týká interního nastavení a nastavení operátova. Navíc v sobě měl nahranou hru Touch Fighter, na které Apple na své SDK keynote prezentoval schopnosti akcelerometru a hardwarových možností iPhonu 4. S největší pravděpodobností tak skutečně jde o uniklý prototyp, který sloužil k prezentaci funkcí a ne o telefon s novou verzí iOS 5.

Záměrně vydáváme dva články na jedno téma v jeden den od dvou redaktorů, můžete si tak porovnat názory a vytvořit si vlastní!

Dnes nejčtenější

.