Zavřít reklamu

ik-multimedia-amplitube-irig-23506234IK Multimedia vytvořil opravdu skvost pro milovníky Metalu, Rocku a všelijakých jiných  žánrů, ve kterých se vyskytuje jak elektrická kytara, tak elektrická basa – iRig! Pokud jste opravdový milovník Metalu, nebo Rocku, tak už jistě vlastníte, nebo se učíte na elektrickou kytaru. Pro ty co ještě nevědí, co je to iRig, tak iRig je dalo by se říct, kombo pro váš iPhone. Pojďme se na něj podívat z blízka.

Jak všichni jistě víte, tak Apple přímo tkví na úhledném uspořádání balení, kde využije každého místečka, tak aby bylo už zážitkem nějáký ten Apple produkt vybalovat. Bohužel tomu tak u iRig nebylo. Krabice je jediné mínus, které bych na užasném iRig od IK Multimedia vytknul. Marketingový inženýři se bohužel moc krabicí, ve které je iRig uschován, asi nezabývali, nýbrž jen pozastavili. V papírové krabici s lesklým povrchem, na které je vyobrazen známý obrázek a to iPhone s připojeným iRig.

Obsahem balení kromě samotného iRig je pouze návod k použití, který je přeložen do Angličtiny, Španělštiny, Francouzštiny, Němčiny, Italštiny a Čínštiny, nebo Japonštiny.

Aby iRig mohl normálně fungovat a být používán, tak si na iPhone nebo na iPad (ano iRig funguje nejen s iPhonem, ale i s iPadem nebo iPodem Touch) musíte nainstalovat aplikaci jménem Amplitube. Aplikace AmpliTube obsahuje přes 50 různých efektů, 2 druhy mikrofonů, různá prostředí, ve kterých se jinak rozléhá zvuk a další. Vývojáři nezapoměli i na úplné základy jako je např. Metronom. Dále v aplikace jsou třeba Wah pedály, Distortion a Chorus. Na App Store je celkem pět verzí, které se od sebe liší počtem funkcí a omezení:

Abychom mohli iRig s nějákou konkurencí, tak jsem si od kamaráda vypůjčil klasické kombíčko, které najdete v každém hudebním obchodě. Kromě toho, že iRig hrál s malinkatým šumem (za který možná ani nemohl samotný iRig, nýbrž můj iPhone), tak nebyl rozpoznán žádný rozdíl. iPhone vše naprosto v pohodě zvádnul! Nezachytil jsem žádné známky prodlevy (a jestli byla, tak musela být žádná celá nula nula nic). Já sám bych v iRig našel uplatnění např. po výletech v přírodě, ale jistě by našel uplatnění i v každodenním životě. Každopádně hodnotím iRig nadprůměrně a myslím že se najde alespoň jeden člověk, který se stane rockovou hvězdou v iPhonem s iRig v kapse.

Dnes nejčtenější

.