Zavřít reklamu

iOs 4.3I když se následující zpráva přímo netýká České republiky, je zcela jistě zajímavá. Server Gizmodo.com vydal zprávu, podle které by iPhone 4 pro operátora Verizon neměl být mezi zařízeními, která podporují nový iOS 4.3.

Server Gizmodo tuto zprávu vydal s odvoláním na oficiální stránku Applu, která je speciálně věnováná operačnímu systému iOS. Na této stránce je již dostupný seznam podporovaných zařízení, ale iPhone 4 Verizon mezi nimi není. Seznam podporovaných zařízení tak čítá jen tyto položky:

• iPhone 4 GSM

• iPhone 3GS

• iPod Touch 4. generace

• iPod Touch 3. generace

• iPad

• iPad 2

Podle očekávání na seznamu není starší iPhone 3G, u nehož Apple ukončil podporu. Hlavním důvodem bylo, že uživatelé si čím dál častěji stěžovali na nepříliš vysokou rychlost celého přístroje s novým iOS 4.x. Vynechání iPhone 4 od Verizonu je však celkem překvapivým krokem.

V současnosti běží iPhone 4 od Verizonu na operačním systému iOS 4.2.5, který ale je téměř shodný se současným iOS 4.2.1, který je v ostatních iPhonech. Hlavní změnou je funkce Personal Hotspot, díky které můžete můžete ze svého telefonu vytvořit hotspot a internet sdílet přes Wi-Fi, Bluetooth nebo USB kabel.

Této funkce se dočkáme i u GSM iPhonů, bude integrována právě v iOS 4.3, který bude zdarma dostupný 11. 3. 2011. Doposud šla tato funkce neoficiálně zprovoznit přes aplikaci MyWi 4.0, kterou lze zakoupit v Cydii.

Nový iOS 4.3 přinese řadu významných novinek. Mezi nejvýznamnější patří zrychlený Java Script v Safari, vylepšený Airplay, výše zmíněný Personal Hotspot a mnohé další.

Dnes nejčtenější

.