Zavřít reklamu

x-miniKdyž mi Roman napsal, že mi pošle malý kapesní reproduktor na recenzi, říkal sem si fajn taková hračka, jakých mi rukama už pár prošlo. Jednoho dne jsem přišel domů a balík dorazil, samozřejmě sem ho netrpělivě rozbalil, co na mě čeká za zázrak, a musím říct, že sem opravdu obdržel malý revoluční zázrak v sekci kapesní reprodukce zvuku. Pokusím se vám ho názorně popsat, ale už teď musím říct, že je to něco neuvěřitelného co tento prcek zvládne.

Obsah balení
V pěkné stylové krabičce naleznete samotný reproduktor X Mini 1.1, ten jde vidět ještě před rozbalením přes průhlednou bublinu, ve které je schovaný. Po chvílí hraní si s X-Mini II si všimnete, že to není vše, co v krabici nalezneme. Je tam propojovací kabel, který má tři konektory, jeden klasický 3.5 mm jack, mini USB a klasické velké USB, pak si všimnete přibalených papíru, jeden z nich je návod krok po kroku jak X Mini 1.1 zprovoznit. Poslední věc, kterou v balení nalezneme je malý látkový pytlík (obal) pro uschování X Mini.

Design
Podle mého názoru je tohle jedno z největších lákadel toho malého přenosného reproduktoru X Mini 1.1, malá kulička, která udělá nehorázný „bordel“. Mi se do rukou dostal černý model s červenou membránou. Musím říct, že to vypadá velmi luxusně, přesně tak jak si všechny Apple zařízení zaslouží. Je pravda, že tento reproduktor je vyroben z plastu, ale není to takový ten levný, jako dělají jiné firmy. Zespodu nalezneme efektivně schovaný klasický 3.5 mm jack konektor pro připojení jakéhokoliv přístroje. Po otočení horní části se reproduktor rozevře a objeví se „harmonika“. Na spodní straně se nachází mini USB konektor, ovladač hlasitosti, jedná se o klasické kolečko, poté 3.5 mm jack konektor a jako poslední nalezneme na spodní straně přepínač pro zapnutí a vypnutí reproduktoru. Pokud je X Mini 1.1 zapnutý upozorňuje na to malá LED dioda, která svítí modře, pokud je připojen reproduktor k počítači svítí červeně.

x-mini

Funkce
X Mini můžete připojit ke všemu, k laptopu, PC, MP3/MP4 přehrávači, PSP, iPodu, iPhonu, iPadu, k mobilnímu telefonu. Dalo by se říct, že úplně ke všemu co má 3.5 mm jack konektor, nebo mini USB. Ano proto je v balení kabel se třemi konektory, díky němu můžete připojit k tomuto reproduktoru i mobilní telefony a další přístroje co používají místo klasického sluchátkového konektoru mini USB konektor. Ovšem to není jediný důvod proč je v balení tento kabel. X Mini má v sobě schovanou 400mAh baterii, kterou po připojení k počítači jednoduše nabijete, trvá to cca dvě a půl hodiny. Toto tento repráček posouvá ještě daleko výše než obyčejné přenosné reproduktory, které „ždímají“ vaši baterii v zařízení které máte k ním připojené. Díky této integrované baterii se prodlužuje přehrávací doba až na 12 hodin. Ano přesně tak. X Mini vydrží na jedno nabití hrát až 12 hodin, je to neuvěřitelné. Záleží, ovšem jestli tuto dobu vydrží přehrávat i váš přístroj. Další s funkcí, kterou asi nevyužije každý, ani já sem neměl možnost si ji vyzkoušet je zapojení více reproduktorů do série a zvýšit tím tak počet reproduktoru. Můžete jich do sebe připojit i 20 a stejně vám telefon nevybijí. Docela mě mrzí, že sem neměl možnost tuto funkci nazvanou BuddyJack vyzkoušet. Podle toho co jsem se dočetl na internetu, propojíte několik reproduktoru X Mini pomocí jack konektoru do sebe a pomocí jednoho je všechny propojíte s telefonem, nebo jiným zařízením z kterého chcete přehrávat zvuk.

Zvuk
To nejdůležitější na každém reproduktoru je zvuk. Nebudu X Mini porovnávat s nějakýma reproduktory za 15 000,- Kč. Takhle to nemůžete srovnávat to je vám doufám jasné. Můj názor na tyto bedničky je jasný. Neměnil bych. Jak jsem již výše psal, rukama mi prošlo už několik těchto mini reproduktorku, ovšem na zvuk který vydává X Mini neměl ani jeden z nich, ať už to byly od Sony Ericsson, Nokia a další. Ani jedna z těchto firem mi nedokázala nabídnout to co X Mini. Velikost reproduktoru je 40mm a díky tomu je zvuk o něco čistější než u konkurence. Reproduktor má velmi výrazné basy, podle výrobce je to díky funkci Vakuum bass. Zvuk je čistý a mi osobně se velice líbí. Dle mého názoru nemá v této kategorii reproduktoru konkurenci.

Závěr
Za cenu 430Kč je neuvěřitelné co tento malý reproduktor zvládne. Jediná věc, které se trochu obávám je životnost reproduktoru, díky častému rozdělávání mám strach, jak dlouho to materiál vydrží. Pokud tedy hledáte ke svému přehrávači, mobilu či laptopu přenosný reproduktor nebránil bych se vám doporučit si pořídit právě X Mini, ať už díky nejlepšímu zvukovému projevu v dané kategorii, či opravdu krásnému designu nebo funkčnosti. A za tak nízkou cenu uděláte jenom dobře. Obrázek si můžete udělat sami z videa, které jsem pro vás natočil.

http://www.iseed.com

Dnes nejčtenější

.