Zavřít reklamu

intel_logoNejvětší výrobce počítačových procesorů, firma Intel, údajně plánuje začít s dodávkami procesorů Sandy Bridge již na konci února. S touto zprávou přišel zahraniční server macrumors.com.

Ve zprávě se dále píše, že termín dodávání 20. února 2011 se týká pouze procesorů, které mají být použity v noteboocích. Procesory Sandy Bridge pro desktopy jsou již v prodeji, ale nedávno byly staženy z prodeje z důvodu vady na chipsetu. Tato vada by se však na noteboocích neměla vůbec projevit. Výrobci elektroniky již mají vymyšlené obchodní strategie, na jejichž základech by rádi postavili svou budoucnost. Například firma Fujitsu uvedla, že počítá s těmito procesory do svých nových, ultrapřenosných notebooků.

Sandy Bridge by se také mohly stát novou hybnou silou Macbooků Pro. O jejich inovaci se v posledních dnech spekuluje čím dál více a právě tyto procesory, které se vyznačují výborným poměrem výkon/spotřeba, by se v nových Macboocích mohly objevit.

014713-sb-block-diagram_500

Pokud ovšem Apple představí nový Macbook Pro již dnes, popřípadě v dalších dnech, pravděpodobně bude mít jen Core ix procesory. O čtyřjádrové procesory Sandy Bridge by tak potencionální kupující zůstali ochuzeni.

Dnes nejčtenější

.