Zavřít reklamu

ipad-2Už o deväť dní by sa mali začať diať ,,veľké” veci. Totižto Apple by nám mal sprístupniť už 13. februára dlho očakávaný iOS 4.3 s novou funkciou vytvorenia personal hospot, teda s možnosťou vytvoriť z iPhonu hotspot a následne pripojiť na neho až päť zariadení, ktoré budú môcť zdielať internetové pripojenie s týmto iPhonom. Na túto novinku sa samozrejme pripravujú americkí operátory (čo znovu naznačuje skoré vypustenie 4.3) AT&T a Verizon. Už 10. februára Verizon uvedie iPhone 4 do svojej produktovej rady, a tým AT&T stratí exkluzivitu na trhu. Z toho logicky vyplýva, že títo operátori sa budú predbiehať, ktorý z nich uvedie výhodnejší dátový paušál a tým priláka viacej zákazníkov. Či sa niečo podobné stane aj v ČR/SR po uvedení iOS 4.3, je len vo hviezdach, aj keď si myslím že je to dosť nepravdepodobné.  V tejto recenzií Verizon iPhonu John Gruber argumentoval, že iOS 4.3 bude predstavený o dva týždne, keď The Daily prestanú byť ponúkané zadarmo a stanú platenými. Gruber taktiež hovorí, že Apple spolupracuje s Verizonom na vytvorený exkluzívneho dátového paušálu, ktorý nebude spustený skôr ako 10. februára, teda do uvedenia Verizon verzie iPhonu. Vzhľadom na túto skutočnosť, David Pogue vo svojej recenzií Verizon iPhonu poznamenal, že AT&T plánuje uviesť 13. februára (predpokladaný dátum vydania iOS 4.3) nový dátový balík, ktorý ba mal konkurovať tomu od Verizonu.

iPad 2. generácie by mal obsahovať viacero noviniek. Medzi tie najhlavnejšie novinky by mala patriť predná FaceTime kamera a samozrejme aj zadná 1 Mpx kamera, nový, výkonnejší Apple A5 procesor, väčšia pamäť RAM, kvalitnejší displej s vyšším rozlíšením, … Špekuluje sa aj o tom, že Apple by mohol usporiadať špeciálny event, kde by uviedol nový iOS 4.3 a súčasne toľko očakávaný iPad 2. generácie. iPad by bol uvedený ako ,,one more thing” na konci eventu. Apple by taktiež mohol okrem iného na tomto evente predviesť aj nový in-app subscriptions, ktorý bol predstavený spolu s denníkom pre iPad – The Daily. Aktuálny iOS 4.2 in-app subscriptions neobsahuje. The Daily spustili túto funkciu na určitý čas zadarmo, neskôr bude spolu s novým iOS 4.3 spoplatnená (1$ na týždeň alebo 40$ na rok).

Iné zdroje však hovoria, že iPad 2. generácie bude predstavený v prvú alebo druhú sobotu v apríli (konkrétne server MacNotes.de). Prvé 3 mesiace by sa predával len v USA a neskôr by sa rozšíril do ostatných krajín. Nedávno sa objavili aj iné špekulácie, a to že iPad 2. generácie by mohol byť uvedený už deviateho februára. Tento predpoklad je založený na základe čísla 9 v ikone aplikácie kalendár z uniknutých fotiek novej generácie, pričom terajšia generácie iPadu bola uvedená 27 a uniknuté fotky obsahovali ikonu kalendára s číslom 27.

Kedy sa konečne dočkáme novej generácie iPadu a iOS 4.3, presne vie len Apple. Ja osobne dúfam, že to bude čo najskôr, teda 13. februára, čo je asi zo všetkých možností najpravdepodobnejšie.

Dnes nejčtenější

.