Zavřít reklamu

predatorsJen si to představte, co byste dělali, kdybyste se jednou ráno probrali a zjistili, že vaše záda jsou nepřirozeně zhrbená, jste jen tak najednou neviditelní a místo svých krásných rukou s opečovávanými nehty máte dvě hnijící pazoury s drápy dlouhými jako nože, kterými jste včera krájeli zeleninu? Ač moho Murphyho zákony tvrdit opak, není to pravděpodobné. Ale každý z nás si určitě už představoval, jaké by to bylo, být takovým tvorečkem. V realitě tuto možnost nemáte, a tento problém vypíchli vývojáři hry Predators.

O čem dnes mluvíme? Jedná se o velice zábavnou a graficky krásně zpracovanou hru určenou pro iOS zařízení. Princip hry je opravdu primitivní: jste sám, hnusný, ale silný. Hra je postavena na systému úrovní, který nezklamal. Každý level se odehrává v určité aréně, a vaším jediným cílem je zbavit se veškerých protivníků. Tedy, většinou. Nepočítám zde úrovně, ve kterých je vaším úkolem zbavit se nějakého kápa.

Ovládání a hratelnost
Systém ovládání je velice snadný: po aréně se pohybujete virtuálním joystickem, útočíte provádíte různé kousky tlačítky A a B. Dále zde jsou pak další 2 tlačítka na využití vašich schopností.
Nedá se říci, že by hra měla nějak extra rozvinuté možnosti komb: jsou dokonce relativně velmi omezné. To se ale hravě dožene na varietě zbraní, které máte k dipozici. Jako základní zbraň používáte své drápy, dále je zde ale ostrá hůl (Jak to nazvat? Je to jako oboustranný ozdobný oštěp) a jakýsi bič, který získáte až v posledních levelech, ale je zatraceně efektivní. K použití jsou zde i střelné zbraně jako síť, která znehybní protivníka či jakýsi shuriken-bumerang.
Obecně se dá říci, že ovládání je promakané na dobrou úroveň. Je citlivé a reaguje na vaše prsty spolehlivě, takže se nemusíte bát náhlé smrti kvůli selhání útoku. Apropos: váš život-ač není neomezený-je velmi funkční, má totiž autoregenerační schopnost. Pokud jste v klidu a nikdo do vás nemydlí či nestřílí, obnovuje se vám linka zdraví.

Charakter hry
Jak jsem již naznačil, hra je postavena na jednoduché sestavě 30 úrovní. Počáteční mise jsou skutečně snadné a naučíte se v nich základním pohybům vašeho miláčka a několika různým typům útoku. Po 8 levelu jsem čekal stereotyp, který se nakonec ale dostavil jen částečně: přichází totiž mise, ve kterých získáváte nové zbraně čí masky, které vám získávají různé jiné dovednosti. Dále se hra udělala zajímavější různými cíly: roztrhni chlápka s mačetou vejpůl (doslova, beze srandy), urvi profesionální sniperce hlavu (ano, čtete správně) a podobné vtípky na účet nepoučitelného listva., které se vás bude snažit (většinou bezvýsledně) zabít.
Stereotyp se tedy dostavil jen z části: arény jsou pořád stejné, komba jsou stále stejné, nepřátelé, i když se různí, jsou pořád ti samí nepřátelé, akorát vypadají jinak… některé věci bych na Predators změnil, ale za cenu necelého eura jsem nečekal nic víc a spíš jsem byl příjemně překvapen kvalitou hry.

Grafika
Grafiku hry bych označil za průměrnou. Ačkoliv jsou vaše pohyby krásně a hladce zanimovány, pohyby vašich nepřátel jsou podobné vašim, jsou tedy jaksi nelidské a nepřirozené. Když k tomu přidám nijak závratné prostředí arény, které se mimochodem prostorově moc nevyvedlo, hru mezi špičku her pro iOS prostě nedostanu.
Co ale pochválit mohu jsou vaše útoky a chování té zlobří potvory ve vašich rukách. Vypadá to, že 90% času vývojáři strávili tvořením bestie a zbytek času byli v hospodě. Pak jim došlo, že potvoru samotnou do App Store nedostanou a narychlo dodělali zbytek.

Resumé
Hra se za cenu 0,79E vyplatí. Zahrajete si parádní krvárnu a ještě za to ani nebudete muset příliš cálovat. Pokud jste ale slabší povahy či pokud vás stejnojmenný film nenadchl, asi bych se predátorům vyhnul.
Tedy vzhůru do trhání!!

Hru Predators Lite si můžete pro iPad stáhnout zdarma v iTunes App Store zde.
Hru Predators Lite si můžete pro iPhone/iPod touch stáhnout zdarma v iTunes App Store zde.

Hru Predators si můžete pro iPad koupit za 0,79Euro v iTunes App Store zde.
Hru Predators si můžete pro iPhone/iPod touch koupit za 0,79Euro v iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.