Zavřít reklamu

The simpsonRodina Simpsonových je známa na celom svete vďaka úspešnému filmu a seriálu s 21 epizódami. Cestu si našla aj do vášho iPhonu cez App Store! Spolu s Homerom sa pobijete o koblihu, do ktorej pán Burns schoval dôležité USB. Niekoho môžno odradí vyššia cena 2,39€. Za túto cenu by som určite čakal niečo viac ako táto hra ponúka. Pri tejto hre platí všeobecne známe pravidlo: za značku sa platí. Nepoteší aj absencia verzie pre iPad.

Grafika

Grafika je úchvatná. Vidno, že na grafike si dali tvorcovia záležať a skutočne sa im podarila! Celá je kresleného štýlu, ako sme zvyknutý zo seriálu. Klobúk dole za tento výkon, ktorý sa podarilo dosiahnuť na iPhone.

Homer Simpson iphone
Homer Simpson iphone
Homer Simpson iphone
Homer Simpson iphone

Zvuky

Tu záleží na každého názore: niekomu sa ten čudný pískavý druh hudby v pozadí páči, inému zas nie. Podľa všetkého by to mala byť úvodná zvučka. Podľa môjho názoru nie je zvolená dobre, lebo po dlhšom hraní mi začala liezť na nervy. V tedy som ocenil možnosť hudbu si vybrať z vlastnej hudobnej knižnice a hra hneď stala lepšou. Pri hre ako Simpsonovci by sa určite patrilo vymyslieť niečo lepšie.

Ovládanie

Ovládanie je isté ako pri väčšine hier tohto typu, čo je plus, lebo človek sa ho nemusí učiť a tým zbytočne strácať čas. Hra sa ovláda pomocou virtuálneho joysticku v pravej dolnej časti. Myslím si, že je to lepšie ako klasické šípky, aj keď si niekedy prstom prekrývate celý displej. Oproti joysticku sú dve tiež virtuálne tlačítka, zelené a červené. Zeleným skáčete a červeným sa bijete.

Prostredie

Vopred máte určenú trasu kadiaľ máte ísť. Chýba mi možnosť sa volne poprechádzať po meste, alebo dome. Prostredie sa mi páči, aj keď škoda tej voľnosti pohybu. Okrem bitia sa a utekania nič iné nečakajte, čo aj vyplýva z obmedzenosti pohybu po priestore. V leveloch vystriedate mesto, obchodný dom, zábavný park, väzenie, televíznu stanicu a dom pána Burnsa. V každom z levelov natrafíte na dvoch bossov, ktorí sú dobre známy zo seriálu. Hru ozvláštnia aj Homerový rodinný príslušníci, ktorí mu pomáhajú pri väčšej presile protivníkov.

Homer Simpson iphone
Homer Simpson iphone

Záver

Hra je mierne predražená. Za túto cenu by som čakal viac, ale o sklamaní sa hovoriť nedá. Pri hre sa dobre zabavíte a párkrát aj zasmejete, na nikom inom ako na Homerovi. Pre všetkých, ktorí vlastnia iPod alebo iPhone a majú rady Simpsonovcov, je hra úplne super a odporúčam im ju kúpiť. Keď ešte nieste rozhodnutí a hru si pred kúpením chcete vyskúšať, v App Store nájdete aj little verziu.

The Simpsons Arcade si môžete za cenu 2,39€ stiahnuť v Apple iTunes App Store tu pre SK

The Simpsons Arcade si môžete za cenu 2,39€ stiahnuť v Apple iTunes App Store tu pre ČR

Dnes nejčtenější

.