Zavřít reklamu

logo-rajce-netNejvětší české fotoalbum rajče.net vydává první testovací verze nahrávacích pluginů pro iPhoto a Aperture a protože jsme v RSS čtečce Mirka Bučka (zakladatele rajce.net) na prvních pozicích, jako prvním nám exklusivně poskytl informace o tomto pluginu. Pokud při používání narazíte na nějaké problémy, kontaktujte prosím Miroslava Bučka bucek@rajce.net nebo autora Alana Dragomireckého a.dragomirecky@gmail.com.

rajce.net na iPhoto a Aperture

Rozhraní pluginu je minimalistické, zadáte přihlašovací email a heslo, dále pak název alba a jeho popis a to je vše. iPhoto nebo Aperture automaticky zmenší fotky do rozměru a kvality vhodné pro prohlížení na internetových stránkách (1200px respektive 1400px) a pak je nahraje na rajče. Jedná se o velmi rychlý způsob, doposud bylo možné nahrávat fotky pod Mac OS X pouze pomocí webového flash nahrávače, který měl jednu zásadní nevýhodu, nahrával na server originály fotek a zmenšoval je až na straně serveru, což bylo zdlouhavé a zbytečně zatěžovalo internetové připojení uploadem.

Jak pluginy vyzkoušet?

  • Stáhněte zip a rozbalte:
  • Pro iPhoto zkopírujte adresář „iphotoPlugin.iPhotoExporter“ do vaší Library „~Library/Application Support/iPhoto/Plugins/“ (pokud struktura neexistuje, vytvořte ji).
  • Spusťte iPhoto, označte fotky a v menu zvolte File -> Export (Shift+Cmd+E).
Pro Aperture zkopírujte soubor „aperturePlugin.ApertureExport“ do vaší Library „~Library/Application Support/Aperture/Plug-ins/Export/“ (pokud struktura neexistuje, vytvořte ji).
Následně spusťte Aperture a  vyberte fotky, potom máte dvě možnosti, buď pravým tlačítkem vyvolejte kontextové menu, kde zvolte Export -> Nahrát na Rajče.net nebo menu File -> Export -> Nahrát na Rajče.net
V přípravě je i pohodlný instalátor
Protože se jedná o ranou betaverzi pluginů, neexistuje instalátor, který bude ve finální verzi k dispozici.

Ukázkové video použití s Aperture najdete v doprovodném albu.

ajkd99k8zcw6_143x8fnk7pc_b

Dnes nejčtenější

.