Zavřít reklamu

iphone-4-pre-order-201006111O problémech se signálem u iPhone 4 jsme vás již několikrát informovali. Nyní se vyjádřil samotný Apple Inc., který vše okomentoval v tiskovém vyjádření nazvaném dopis od Apple. V oficiální anglické verzi si jej můžete přečíst zde. Překlad pak naleznete v pokračování článku, ve kterém se dozvíte jak to vlastně se signálem je.

Dopis od Apple reagující na iPhone 4

iPhone 4 byl nejúspešněji uvedený produkt v historii společnosti Apple. To soudíme podle recenzentů po celém světě, kteří jej považují za nejlepší smartphone na světě. Uživatelé nám řekli, že se jim líbí. Takže jsme byli překvapei, když jsme četli zprávy o problémem s příjmem signálu a okamžite jsme to začali vyšetřovat. Zde je to, na co jsme přišli.

Chceteli začít telefonovat s pevně uchopeným přístrojem, téměř kterýkoli přístroj ztratí přibližně jednu čárku signálu nebo i více. To platí pro iPhone 4, iPhone 3Gs, stejně jako Droid, Nokia, RIM Blackberry. Ale někteří uživatelé nám hlásí, že jim telefon iPhone 4 klesl o 4 až 5 čárek, pokud jej pevně uchopili. To je mnohem větší pokles než je obvyklé a někteří si mysleli, že je vadná anténa.

Zároveň jsme však četli články a dostávali stovky emailů od uživatelů, kteří psali, že je iPhone 4 se sinálem lépe než iPhone 3Gs. Co to vše může vysvětlit?

Po vyšetřování jsme došli k ohromujícímu závěru. Vzorec pro výpočet síly signálu který používáme je naprosto špatný! Náš vzorec v mnoha případech mylně zobrazil další dvě čárky signálu, než byla skutečná síla signálu. Například někdy displej zobrazil 4 čárky signálu, ale měl zobrazit pouze dva. Uživatelé tak pozorovali několik čárek signálu navíc a když uchopili iPhone 4 do ruky byl výrazný pokles signálu. Ovšem ve skutčenosti to byla chyba, telefon neměl ani před tím než jej chytili tak velký signál. Vysoký pokles tak nebyl reálný.

AT&T nedávno doporučil vzorec pro výpočet, kolik čárek signálu, se má zobrazit pro určitou sálu signálu. Skutečná síla signálu zůstává stejná, ale vy budete mít mnohem lepší přehled a přesnější údaje.

Budeme vydávat zdarma opravu software pro iPhone 4 během několika týdnů, která obsahuje opravené vzorce.  Tato aktualizace bude k dispozici také pro iPhone 3G, iPhone 3Gs.

V laboratořích jsme opět zjistili, že iPhone 4 má nejlepší bezdrátový výkon ze všech zařízení, které jsme kdy vyrobili. U velké většiny uživatelů, které netrápil tento problém, bude aktualizace pouze upřesnovat počet čárek signálu. Omlouváme se za případné úzkosti, které tím můžeme způsobit.

Jako připomenutí, pokud nejste zcela spokojeni, můžete vrátit nepoškozená iPhone 4 v jakékoli pobočce Apple Retail Store, nebo online Apple Store do 30 dnů od nákupu a dostanete plnou finanční náhradu.

Doufáme, že milujete iPhone 4 stejně jako my.

Děkujeme Vám za trpělivost a podporu.

Apple.

Dnes nejčtenější

.