Zavřít reklamu

Android Wear iconVčera v podvečer jsme vás informovali, že Google nečekaně oznámil podporu Android Wear hodinek pro iPhone. Google si pro všechny uživatelé iPhonů připravil aplikaci Android Wear, která spárování s chytrými hodinkami se systémem od Googlu umožňuje, a tu pak během noci skutečně vydal App Storu. Server 9TO5Google na sebe nenechal dlouho čekat a jako první nám ukazuje, jak funguje spárování a další funkce Android Wear hodinek s iPhonem.

Aplikace od Googlu je poměrně jednoduchá a hodně podobná verzi pro Android. Hned na první pohled lze vidět jasné rysy známé z Androidu. Problémem je, že prozatím oficiálně podporuje jen LG Watch Urbane a všechny nové modely, které teprve dorazí, mezi kterými nechybí například ani Huawei Watch.

Ale pro Moto 360, které 9TO5Google zkoušel s iPhonem spárovat oficiálně podporované nejsou, ovšem ještě během včerejšího večera se objevila informace, že stačí hodinky vyresetovat do továrního nastavení a poté je již s iPhonem spárovat lze. Jak ale můžete vidět na videu níže, Moto 360 nefungují s iPhonem tak, jak by měly a spousta funkcí je pomalá nebo nefunguje vůbec.

U budoucích modelů hodinek s Android Wear by se ale měla situace zlepšit a funkce by měly fungovat bezproblémově. Problém je, že Google ve své iOS aplikaci nepodporuje starší zařízení, tudíž pokud chcete používat Android Wear hodinky společně s iPhonem namísto Apple Watch, tak je moudré sáhnout buďto po LG Watch Urbane nebo po modelech, které teprve dorazí. Na zítřejším veletrhu IFA v Berlíně se objeví zajisté několik nových modelů.

[appbox appstore id986496028]

android-wear-iphone-6

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.