Zavřít reklamu
  • Můj první iphone #1407

    Dobrý den, delší dobu plánuji přechod z androidu na systém ios, tedy iphone. před nějakou dobou jsem měl možnost chvilku testovat verzi 4s a systém mi dokonale vyhovoval, prostředí atd., ne jako android. Nyní se rozmýšlím mezi 6s, 6s plus a nebo rovnou iphonem 7 plus. tedy pokud se to vyplatí a nemám si počkat na novou verzi, ale tam bude cena ze začátku dost přemrštěná. Aktuálně mám vybrany právě 6s plus za cca 19 tisíc, cena by mi vyhovovala a telefon velikostí a vzhledem také, tak 7 Plus už se mi tak moc nelíbí, především zadní foťák atd, Myslíte, že je to vhodná koupě a dobrý telefon? Na telefonu trávim dost času, maily,zprávy, platby, další zařizování a další práce. Proto i ta velikost je ideální. Pokud bych vybral tuto variantu, jestli doporučíte, tak jaké obaly byste doporučili, máte nějaké tipy? Koupil bych jak tvrzené sklo, to jsem viděl v datartu za necelou pětistovku, ale horší je to s obalem. To opravdu nevím, zase nechci telefon zakrýt úplně a jeho vzhled, ale také bych byl rád, aby byl chráněn.

    Můj první iphone #7847

    Ahoj,

    děkuji za odpověď. Nejdříve co se týká ochranného skla, tak tam mám vyhlédnuté zhruba kolem těch 400,500 korun, což je dostačující. Zakryje také celý telefon až po okraje a co se mi v praxi osvědčila na mnoha jiných telefonech, tak to sklo za 500 má stejný efekt jako za 1200 a dražší. Tedy pokud je až po okraje atd. Kdysi jsem telefon měl úplně bez ochrany a taky vypadal slušně po několika letech, nedávám je s předměty klíči apod. spolu. , ani ne moc po kapsách a jen nějaký obal, ale iphone je iphpone.

    Co se týká výběru, tak o 7 plus jsem vážně uvažoval. Plusy jsou to, že je vodotěsný, má o něco lepší foťák, tuším že i baterku a ram. Ale jinak je podobný jako 6s plus co se parametrů týká. Velikost mi vyhovuje. 6S plus nyní mohu pořídit za nějakých 19 tisíc a 7 plus za cca 23 se základní 32 gb. Cenu bych klidně i snesl, ale jedním velkým důvodem proč se rozhoduji je především to, že 7 plus je novější model má něco navíc. Ale co mě od 7 plus odrazuje je design. Přeci jen 6s plus se mi vzhledově líbí o dost více jak 7 plus, který je o něco dražší, má lepší parametry, ale zase vzhled se mi tolik už nelíbí. A zde je právě to, proč se rozhoduji.
    Jestli brát novější model, lepší parametry a překosunout to, že se mi nelíbí vzhled a nebo vzít o trochu starší, ale vzhledově lepší telefon,alespoň pro mě.Tedy jestli má opravdu nějaký smysl "přehlédnout", že se mi plus 7 moc nelíbí a nebo vzít raději 6s plus. Ve skutečnosti vodotěsnost nijak nevyužiji, za celý život jsem telefon nepolil, nespláchl, nenalila se mi voda a když náhodou prší, tak jsem někde třeba v suchu. Jediným je tedy asi vyšší ram, určitě bude dost svižný, ale to samé si myslím bude i 6s plus. A poslední foťák. Nejsem si jistý,neměl jsem šanci modely vlastni, fotit a natáčet s nimi, ale nevím, jestli tam bude nějaký razantní rozdíl. Všechny telefony iphone mají skvělé foťáky,, např. i stará 4s a u 6s plus tomu předpokládám nebude jinak. Nejsem profesionální fotograf a ani nemusím mít zachycené všechny detaily, kdyby ano, tak to radši přímo zrcadlovku.

    Co jsem si i dohledával, tak se podle všeho současným majitelům 6s plus nevyplatí dělat upgrade na 7 plus, pokud právě nechtějí mít extra foťák. Pokud bych se měl teď rozhodnout, určitě bych volil 6s plus. A to už jen kvůli ceně,poměrně "dobré", vzhledu, výkonnosti a systému ios. Jen se obávám,abych neudělal chybu a později nelitoval 😯

    Můj první iphone #7848

    Čo sa týka dizajnu, tak 7 Plus má omnoho elegantnejší dizajn ako 6s, spodná strana, výrezy okolo tlačidiel, zadná kamera. Okrem toho čierne sú luxusné. Čo sa ti konkrétne na 7 Plus nepáči?

    Ja by som určite do 6s Plus nešiel. Sedmička toho ponúka mnoho oproti 6s, a hlavne majiteľia 6s si nemali možnosť na nejaký čas zrejme sedmičku vyskúšať. Za mňa najväčší a zároveň najlepší rozdiel o ktorom sa moc nehovorí je ten, že 7 Plus ti poskytne úplne nový užívateľský zážitok vďaka Taptic Engine. Na starších iPhonoch ti telefón dáva vizuálnu spätnú väzbu (napríklad tým ako prepneš switcher v nastaveniach a zafarbí sa na zeleno, tým, že spravíš refresh a zobrazí sa ikona, tým, že otvoríš notifikáciu či okno ktoré vyskočí, atď), občas ti dá aj zvukovú spätnú väzbu (napríklad, že keď prepneš niečo tak počuješ prepnutie, atď.), ale iba sedmičkové iPhony ti dajú aj hmatovú spätnú väzbu a tak s tebou telefón komunikuje na úplne novej úrovni, nielenže všetko vidíš a počuješ, ale tatiež môžeš interakciu s telefónom cítiť, či už sú to blbosti ako efekty v iMessages, alebo bežné používanie ako otváranie notifikácií, prepnutie funkcií, scrollovanie, atď., cítiš to.

    Foťák u 7 Plus je perfektný a jeho hlavná výhoda je tá, že môžeš laiscky povedané fotiť objekty, ktoré sú ďalej — akoby si im bol bližšie, môžu za to práve objektívy, ktoré podľa Apple vytvárajú akýsi jeden telephoto objektív, s čím nesúhlasím, nakoľko telephoto je od 70 mm vyššie a iPhone 7 ponúka v skutočnosti len okolo 56 mm, každopádne ten telefón dodá už tak fotkám inú perspektívu (u telefónov dajme tomu, že telephoto) a pomôže či už pri približovaní, tak aj pri fotení portrétov, je to fakt veľmi dobrá funkcia, ktorú veľmi časom oceníš, a disponuje ňou len 7 Plus.

    Ďalšie funkcie oproti 6s sú lepšie foťáky (predný aj zadný čo sa týka rozlíšenia ale aj podania farieb, silnejší blesk), displej, ktorý ako jediný z pomedzi iPhonov disponuje širším podaním farieb (P3, wide color gamut), teda ich ponúka viac ako 6s a napríklad fotky sú na displeji omnoho živšie a je to cítiť, mimo to je displej jasnejší na priamom slnku, dosahuje hodnôt, ktoré žiadny iPhone nikdy nedosahoval, jedná sa o najjasnejší displej.
    Spomenutá vodeodolnosť je možno pre niekoho nevyužiteľná, no zároveň človek nikdy nevie a je pekné ju mať, často na životnosť telefónu vplýva aj vlhkosť a prach a vďaka tomúto, bude vnútro telefónu nenarušené.
    Ďalšia novinka je nový taptický, nemechanický Home Button, ktorý je naozaj perfektný a zrejme predlžuje životnosť telefónu čo sa do budúcna hodí.
    Stereo reproduktory.
    No a veci ako baterka, či výkon procesoru a ram, nie je potreba u Apple riešiť, skôr by som to zhrnul do jedného bodu a to toho, že iPhone bude stále rýchly, len jeho podpora bude u 7 Plus minimálne o rok dlhšia ako u 6s, nakoľko je to logicky novší model.

    Čo sa týka krytov, skliel, púzdier, nikdy osm žiadny nemal a som v pohode, ale viem, že z najlepších sú to práve tie od Apple, originály, silikónové či kožené, chránia displej tým, že sú vysunuté nad povrch, držia pevne, majú prijemnú kvalitu spracovania a telefón sa tak dobre drží, sú "vystlané z vnútra" vďaka čomu sa telefón vo vnútri nepoškriabe v prípade, že sa dnu dostanú nejaké nečistoty a nakoniec vôbec nenarúšajú dizajn telefónu, telefón vypadá veľmi minimalisticky a jednoducho, má Apple feeling.

    Nakoniec dodám len toľko, že ak ti to neponáhla, počkal by som na novú generáciu.

    Můj první iphone #7849

    Děkuji za obsáhlou odpověď. Vše zvážím a promyslím. Ale opravdu se mi vzhledově více líbí 6S Plus než klasická 7 Plus. Především zadní strana viz např. https://i.ytimg.com/vi/oyvRCF0nPao/maxresdefault.jpg .U 6S Plus je vzhled takový pěkný, horní okraj s kamerou oddělen, spodní také. Ale právě u 7 plus je zadní strana jen taková "čistá", prázdná. A k tomu ještě zvětšený foťák a osobně mi přijde, že vystupuje ještě o něco více, nebo alespoň má vysokou hranu. Dalším a tím nejmenším je to, že nemá jack. Ne že by to bylo něco zásadního, sluchátka jsem k telefonu neppřipojil x let, ale i tak, jen maličkost, co se dá skousnout vstříc k tomu,co telefon nabízí navíc. Jednoduše mi přijde 7 plus takový tuctový tou zadní stranou, 6s plus je odlišný. Tžeba i iphone 5s je dost hezký a přijde mi jedinečný, ale zase už malý displej. Možná nakonec počkám na novou řadu, ale jestli mají vypadat nové iphony tak, jak jsou zveřejněny již dostupné fotky, tak to moc přesvědčivé není. Co se týká vzhledu, tak nejhezčí je dle mě právě 5s, kdyby takový design měla 7 plus, byl by to ideál a na druhém místě právě 6s plus.

    Můj první iphone #7850

    Chápem, paradoxne ľuďom sa práve nepáčia pásiky na 6s, ja osobne ich taktiež ako problém nevidím, no vidím problém vo foťáku na 6s, ktorý nie je vycentrovaný v porovnaní so zaoblením iPhonu čo u sedmičiek je v krásnom súlade.

    Možno si len zvyknutý na starší dizajn, často musia ubehnúť roky aby ľudia prijali a "objavili krásy" nového dizajnu, napríklad tebou spomínaný 5s nebol prijatý v čase predstavenia príliš pozitívne, rovnako ako iPhone 6, práve kvôli vyčnievajúcemú foťáku a plastovým pásikom, dnes pritom väčšina ľudí povie, že najkrajší iPhone bol 5/5s, kedysi to bol 4/4s atď, masa ľudím jednoducho má problém s prijatím nového a nahradením zaužívaného, to je klasický a tak častý dizajnový problém. Čo sa týka foťákov, myslím že tie na iPhone 7 nevyčnievajú viac ako na 6/6s, no nemám to nijak porovnané a možno sa mýlim (ak je, tak rozdiel pol milimetra max, viac určite nie aj to zrejme v prospech iPhonu 7), no sú určite lepšie spracované, za prvé, v sedmičkových iPhonoch sú "unibody", tvoria tak jednu časť spolu s telom telefónu, je to určite krajšie ako pri 6/6s najmä pri pohľade z boku, foťák vystupuje z tela, zatiaľ čo na 6s je ako ľudia radi hovoria ako bradavica.

    Jack by som neriešil, jack je či niekto chce alebo nie v mobilných zariadeniach minulosť, o to viac miesta pre novšie technológie a spodná strana je krásne jednoduchá a symetrická.

Odpověď na: Můj první iphone

celý text

.