Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Můj první iphone #7849

    Děkuji za obsáhlou odpověď. Vše zvážím a promyslím. Ale opravdu se mi vzhledově více líbí 6S Plus než klasická 7 Plus. Především zadní strana viz např. https://i.ytimg.com/vi/oyvRCF0nPao/maxresdefault.jpg .U 6S Plus je vzhled takový pěkný, horní okraj s kamerou oddělen, spodní také. Ale právě u 7 plus je zadní strana jen taková "čistá", prázdná. A k tomu ještě zvětšený foťák a osobně mi přijde, že vystupuje ještě o něco více, nebo alespoň má vysokou hranu. Dalším a tím nejmenším je to, že nemá jack. Ne že by to bylo něco zásadního, sluchátka jsem k telefonu neppřipojil x let, ale i tak, jen maličkost, co se dá skousnout vstříc k tomu,co telefon nabízí navíc. Jednoduše mi přijde 7 plus takový tuctový tou zadní stranou, 6s plus je odlišný. Tžeba i iphone 5s je dost hezký a přijde mi jedinečný, ale zase už malý displej. Možná nakonec počkám na novou řadu, ale jestli mají vypadat nové iphony tak, jak jsou zveřejněny již dostupné fotky, tak to moc přesvědčivé není. Co se týká vzhledu, tak nejhezčí je dle mě právě 5s, kdyby takový design měla 7 plus, byl by to ideál a na druhém místě právě 6s plus.

    Odpověď: Můj první iphone #7847

    Ahoj,

    děkuji za odpověď. Nejdříve co se týká ochranného skla, tak tam mám vyhlédnuté zhruba kolem těch 400,500 korun, což je dostačující. Zakryje také celý telefon až po okraje a co se mi v praxi osvědčila na mnoha jiných telefonech, tak to sklo za 500 má stejný efekt jako za 1200 a dražší. Tedy pokud je až po okraje atd. Kdysi jsem telefon měl úplně bez ochrany a taky vypadal slušně po několika letech, nedávám je s předměty klíči apod. spolu. , ani ne moc po kapsách a jen nějaký obal, ale iphone je iphpone.

    Co se týká výběru, tak o 7 plus jsem vážně uvažoval. Plusy jsou to, že je vodotěsný, má o něco lepší foťák, tuším že i baterku a ram. Ale jinak je podobný jako 6s plus co se parametrů týká. Velikost mi vyhovuje. 6S plus nyní mohu pořídit za nějakých 19 tisíc a 7 plus za cca 23 se základní 32 gb. Cenu bych klidně i snesl, ale jedním velkým důvodem proč se rozhoduji je především to, že 7 plus je novější model má něco navíc. Ale co mě od 7 plus odrazuje je design. Přeci jen 6s plus se mi vzhledově líbí o dost více jak 7 plus, který je o něco dražší, má lepší parametry, ale zase vzhled se mi tolik už nelíbí. A zde je právě to, proč se rozhoduji.
    Jestli brát novější model, lepší parametry a překosunout to, že se mi nelíbí vzhled a nebo vzít o trochu starší, ale vzhledově lepší telefon,alespoň pro mě.Tedy jestli má opravdu nějaký smysl "přehlédnout", že se mi plus 7 moc nelíbí a nebo vzít raději 6s plus. Ve skutečnosti vodotěsnost nijak nevyužiji, za celý život jsem telefon nepolil, nespláchl, nenalila se mi voda a když náhodou prší, tak jsem někde třeba v suchu. Jediným je tedy asi vyšší ram, určitě bude dost svižný, ale to samé si myslím bude i 6s plus. A poslední foťák. Nejsem si jistý,neměl jsem šanci modely vlastni, fotit a natáčet s nimi, ale nevím, jestli tam bude nějaký razantní rozdíl. Všechny telefony iphone mají skvělé foťáky,, např. i stará 4s a u 6s plus tomu předpokládám nebude jinak. Nejsem profesionální fotograf a ani nemusím mít zachycené všechny detaily, kdyby ano, tak to radši přímo zrcadlovku.

    Co jsem si i dohledával, tak se podle všeho současným majitelům 6s plus nevyplatí dělat upgrade na 7 plus, pokud právě nechtějí mít extra foťák. Pokud bych se měl teď rozhodnout, určitě bych volil 6s plus. A to už jen kvůli ceně,poměrně "dobré", vzhledu, výkonnosti a systému ios. Jen se obávám,abych neudělal chybu a později nelitoval 😯

.