Ahoj. Od začátku mám v App storu uvedenou zemi Californii, tedy USA účet. Chtěl bych ho ale změnit na CZ a občas i něco nakoupit. Postupoval jsem podle návodu jak v iTunes tak v iphonu, kde je zapotřebí zadat platební kartu. Kartu mám VISA od České Spořitelny, internetový platby používám, ale vždy mi to kartu odmítne, je snad přechod z USA na CZ problém? Díky za rady..
-
To sa nedá spraviť, musíš vytvoriť nový CZ účet.. a ten spojiť s CZ kartou. 🙂 každý účet je viazaný na krajinu a nedá sa prepojiť s inou krajinou (keby sa dalo, tak by si stratil nakúpené položky z US, neprešlo by to do SK AppStore ako nákup)
Ahá. To jsem myslel že to jde...když jsem našel možnost že změna země jde, ale právě je pak potřeba vyplnit platební kartu pro ověření..
Tak hold založím nový.
Díky 🙂Samozrejme, že to ide zmeniť, skús cez iTunes ak máš v iPhone problém. Akurát prechodom na iný región prídeš o nakúpené aplikácie.
Jenom drobná korekce k té "ztrátě aplikací". Nikdo vám ty aplikace nevezme, jsou vaše a vždy budou a pokud si je z toho telefonu / tabletu nesmažete, tak je můžete dále i používat. Problém je s aktualizacemi, protože ten CZ účet si nesáhne na ten US účet a tak neví jaké aplikace jste si kdy koupil a tak je neumí aktualizovat. Stejný problém vznikne při přeinstalaci, kdy prostě vám obnoví aplikace pouze z daného účtu. Podle mě je to v době přesunu lidí z jedné země do druhé dost velký anachronismus a netýká se jenom Apple.