Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Změna země v App Storu #5106

    Jenom taková drobnost. Má ta vaše karta zapnuté platby na internetu? On si totiž Apple udělá hned testovací platbu a pokud by jste ty platby neměl povoleny, tak dojde k zamítnutí a tím pádem odmítnutí karty coby platební metody.

    Odpověď: Druhý uživatel na macu #5072

    Co se týká reinstalace, tak to bych vůbec neřešil. Mám notebook skoro 7 let a jede stále stejně rychle a žádnou reinstalaci jsem nikdy nepotřeboval. A rychlost je stále stejná, tam není důvod aby byla jiná. Co se týká aplikací, tak tam je to svázané s AppStorem, takže máte 2 možnosti. Buď bude vaše přítelkyně pro AppStore používat stejné AppleID a tím pádem uvidí i stejné aplikace (jde to trochu proti licenčním pravidlům, ale to asi neřešíte, že? 😀 ), ale tady používáte stejnou kartu a máte stejná práva pro použití té karty atd. Pokud to není problém tak je vyřešeno. A nebo použijte Rodinné sdílení, což je lepší a tam potom máte možnost přidat ke svému účtu dalších 5 uživatelů, kteří mohou používat stejné aplikace jako vy. Ale opět při nákupu používají stejnou kartu, pokud jim umožníte nákupy.

    Odpověď: Změna země v App Storu #5104

    Jenom drobná korekce k té "ztrátě aplikací". Nikdo vám ty aplikace nevezme, jsou vaše a vždy budou a pokud si je z toho telefonu / tabletu nesmažete, tak je můžete dále i používat. Problém je s aktualizacemi, protože ten CZ účet si nesáhne na ten US účet a tak neví jaké aplikace jste si kdy koupil a tak je neumí aktualizovat. Stejný problém vznikne při přeinstalaci, kdy prostě vám obnoví aplikace pouze z daného účtu. Podle mě je to v době přesunu lidí z jedné země do druhé dost velký anachronismus a netýká se jenom Apple.

    Odpověď: AirPort Express #5061

    Jednoduchá instalace, vcelku slušný signál (provozuji ve starém domě s metrovými zdmi) a především spolehlivost. Za těch x let, co jej mám (mám jak Express tak Extreme, měl jsme i Time Capsuli, ale tu bych opravdu nedoporučoval) tak jsem jej prakticky nikdy nemusel restartovat.

.