Dobrý den, včera mi ukradli telefon iPhone X při nástupu do tramvaje. Je možné ho dohledat? Přes iCloud jsem zkusila. Je vypnutý a dotyčný ho odhlásil z iCloudu (zřejmě root). Na policii je krádež nahlášena.
-
Teda já nevím, podle mě na iPhonu udělat žádný ROOT nejde a odhlásit od iCloudu jde pouze správným heslem. Jestli si na něm měla zapnutou funkci "Najít můj iPhone", tak by měl být dohledatelný, jakmile ho zapne.
Ahoj, odhlásiť ho z iCloudu bez tvojho hesla je nemožné, jedine, že by si mala vypnutý Find My iPhone. V takom prípade by si ho mohol zlodej obnoviť a prihlásiť na seba.
Avšak, polícia je schopná ho dohladať podľa IMEI, ktorý je uvedený na zadnej strane krabice od mobilu. 😉Děkuji za reakce. Opravdu mi přišel mail, že byl telefon odhlášen z účtu iCloud a na podpoře mi řekli to samé. Nikdo neví, jak se tam dotyčný dostal.
Když jsem zjistila krádež, ihned jsem šla do prvního obchodu s iPhone a telfon jsme blokovali pomocí Najít iPhone. Dokonce mi pak přišel mail s oznámením o přihlášení do iCloud z té prodejny. Pak jsem se ještě jednou přihlásila doma z PC a také mi přišel mail o přihlášení. Večer jsem už zařízení v PC neměla a ani mail nepřišel.
Dotyčný evidentně věděl, co krade..
Dotyčný evidentne nevedel čo kradne, pretože ak by áno, vedel by, že iPhone sa mu kradnúť neoplatí.
Sú teda tri možnosti. Buď si naozaj nepoužívala iCloud, mala si blbé a ľahko uhádnuteľné heslo, prípadne ťa zlodej poznal.Ak je iPhone vypnutý a vypla si iCloud, respektíve funkciu odoslania poslednej polohy, na mape ho už neuvidíš a aj keby, nemôžeš s tým urobiť nič. Kvôli takýmto prípadom existuje Apple Care+ a alternatívy u nás. iCloud a normálne heslo je zase samozrejmosť, čo, ale dnešný človek kupujúci iPhone len kvôli značne samozrejme nepotrebuje, pretože to nekupuje kvôli funkciám a možnostiam, ale kvôli logu… (vo všeobecnosti).
- Fórum ‚Hardware‚ nepřijímá nové témata ani odpovědi.