Zavřít reklamu

Koncem loňského roku jsme vás na stránkách našeho magazínu informovali o tom, že Apple dává vývojářům aplikací mnohem volnější ruku, co se týče nastavování cen. Kromě zlevnění tak tvůrci aplikací pro iOS dostali také možnost zdražení, které mohlo teoreticky dosáhnout poměrně drastických výšin.

V rámci aktualizace cenových bodů mohou vývojáři své aplikace nacenit třeba i na 10 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba čtvrt milionu korun. Je pochopitelné, že tuto maximální cenu nejspíš žádný z vývojářů nestanoví, a pokud ano, jen těžko mu někdo za aplikaci zaplatí tak vysokou částku. Rozhodně se ale jedná o zajímavou informaci.

V souvislosti s větší svobodou ohledně stanovení cen aplikací Apple včera oznámil, že aktualizace cenových bodů se nyní vztahuje nejen na jednorázové  platby za aplikace, ale také na jednorázové nákupy v aplikacích, zatímco dosud se pravidlo vztahovalo pouze na předplatné. Apple svým rozhodnutím dostál závazku, v jehož rámci chtěl rozšířit působnost aktualizace cenových bodů nejpozději v průběhu letošního jara. V současné chvíli si mohou vývojáři aplikací zvolit z více než devíti stovek cenových bodů, přičemž nejnižší hranice činí 29 centů a nejvyšší necelých 10 tisíc dolarů. Podrobnější informace o nové cenové politice v App Storu najdete na oficiálních webových stránkách společnosti Apple.

Dnes nejčtenější

.