Zavřít reklamu

Velká část firem během pandemie koronaviru uvedla v praxi práci z domu a přesunula hlavní činnost do online prostředí. Celý proces bylo potřeba vyřešit opravdu rychle a mnohdy jim nezbýval prostor zabývat se například bezpečností. Hackerům se tím však otevřela spousta dveří a získali příležitost zaútočit bez větších obtíží.

Od roku 2019 byly napadeny úřady, nemocnice i soukromé společnosti desítkami hackerských skupin. Řešení těchto napadení stálo firmy řádově miliony korun. Obnovit vnitřní zabezpečení jim trvalo měsíce. Mnohé společnosti navíc kvůli kyberútokům nemohly pokračovat v jejich činnosti a přišly o citelnou část zisku.

1200×627_webinar_mobilni-lelefon_bezpecny-klic-do-firemnich-dat_v1

Čím začít při zabezpečení vaší společnosti?

Prvním krokem pro zajištění bezpečnosti je ochrana zaměstnanců. 80 % úspěšných kybernetických útoků je způsobeno prolomením nebo krádeží jejich přihlašovacích údajů. Právě přes jejich účty (nebo účty administrátorů) mohou útočníci nejjednodušeji proniknout do systémů organizace a ovládnout je.

Způsobů, jak takovým případům předejít, je několik. Základ je ale pro všechny stejný – využívat pro přihlašování vícefaktorovou autentizaci. 

Pohodlnost a jednoduchost při ověřování identity

Jedna z nejvíce uživatelsky přívětivých cest je autentizace pomocí smartphonu. Řadí se proto k oblíbeným a hojně využívaným nástrojům pro ověřování identity. Zaměstnanci ho mají po ruce vždy a všude. S mobilní aplikací pro autentizaci se navíc naučí pracovat během chvilky a není potřeba je speciálně školit.

Pro administrátory organizací má využití mobilů jeden velký benefit. Nový zaměstnanec může v okamžiku nástupu ihned obdržet potřebné přístupy. Stejně tak mu mohou být ihned odebrány v okamžiku ukončení zaměstnání. Odkudkoliv, v reálném čase, s okamžitou platností.

foto-proid-mobile

Nezapomínejte na spolehlivé zabezpečení

Jedním z nástrojů, které jsou bezpečné už od základu je například mobilní aplikace ProID Mobile. Ta staví na vysoce zabezpečeném rozhraní. Komunikaci chrání nejmodernějším šifrováním s využitím veřejných a privátních klíčů (PKI – Public Key Infrastructure) a při zodpovědném používání ji není možné prolomit. K přihlašování využívá přihlašování pomocí otisku prstu, technologii Face ID a další údaje biometrie.

S aplikací se snadno přihlásíte do počítačů s operačními systémy Windows a macOS, VPN a firemních sítí. Je možné se s ní připojit také do kancelářských aplikací MS Office, Google Workspace a dalších firemních systémů nebo cloudů. 

Poznejte výhody aplikace ProID Mobile 

Přihlaste se na bezplatný online webinář Mobilní telefon – bezpečný klíč do firemních dat. Dozvíte se vše o nové metodě vícefaktorového přihlášení ProID Mobile a zjistíte, jaké další benefity může přinést právě vaší firmě. Webinář se bude konat v úterý 21. června 2022 od 10:00 do 11:30.

logo-1-768x512

Dnes nejčtenější

.