Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení produktu MobileLite Wireless. MobileLite Wireless je novou generací inovativního disku Wi-Drive® – přenosného zařízení pro mobilní ukládání a sdílení dat, jež společnost Kingston® představila v roce 2011, určeného pro produkty Apple a zařízení s operačním systémem Android. Nový model je zařízení pro čtení a sdílení dat s rozšířenými možnostmi, které bezdrátově streamuje filmy, hudbu, fotografie a dokumenty z USB flash disků a paměťových karet microSD (s přiloženým adaptérem) a SD/SDHC/SDXC. Zařízení MobileLite Wireless navíc funguje jako nouzová mobilní nabíječka, když se baterie mobilního telefonu uživatele vybije.

Nový model MobileLite Wireless společnosti Kingston je nepostradatelným společníkem, který umožňuje udržet krok s aktivním životním stylem a který poskytuje uživatelům přístup k možnostem, jež u mobilních zařízení nemají konkurenci – a to za skvělou cenu. Rychlé sledování a sdílení filmů nebo prohlížení souborů na mobilních přístrojích – bezdrátově – je stejně snadné, jako když do USB portu připojíte jakýkoli USB disk. Slot pro paměťové karty SD/SDHC/SDXC umožňuje rychlé a snadné sdílení fotografií s přáteli a rodinou: pouze vyjmete kartu z fotoaparátu a zasunete ji přímo do zařízení MobileLite Wireless. Díky adaptéru, který je součástí balení, můžete používat i karty microSD používané v mnoha mobilních telefonech a tabletech.

MobileLite Wireless dále poslouží jako nouzová záložní nabíječka baterií, aby vaše přístroje vydržely pracovat déle. Nabíjení funguje pro většinu mobilních telefonů, protože je nabíjí přes jejich USB port. Univerzální propojující čtečka MobileLite Wireless má dobíjecí baterii, která vydrží až pět hodin nepřetržitého provozu ve funkci bezdrátového streamování, takže snadno zvládne i dlouhé cesty autem.

MobileLite Wireless usage image_MLW-uses-image-final

Zařízení MobileLite Wireless umožňuje streamovat a sdílet data až pro tři různé uživatele současně. Podobně jako disk Wi-Drive umožňuje tento přístroj současné připojení k jiným zařízením nebo routeru přes Wi-Fi, takže například je možné streamovat hudbu a současně prohlížet internet. Aplikace MobileLite Wireless je již nyní k dispozici pro zařízení Apple a brzy bude dostupná i pro přístroje s operačním systémem Android a pro čtečky Kindle Fire. Dále bude následovat podpora pro systémy Windows Phone OS, Windows PC a Mac.

„Když jsme představili disk Wi-Drive, myšlenka mít možnost ukládat a sdílet obsah na bezdrátovém zařízení naše zákazníky nadchla, ale chtěli další sloty pro připojení zařízení, která každý den používají, jako jsou USB flash disky a paměťové karty. Naslouchali jsme jim v průběhu celého procesu vývoje,“ řekl Craig Tilmont, obchodní ředitel divize bezdrátových produktů společnosti Kingston. „Používání zařízení MobileLite Wireless je skutečně velmi snadné, ale pro jistotu jsme přesto vytvořili videa a dokonce jednoduchého návodného průvodce, kterého mohou lidé použít, když aplikaci spustí poprvé. Věc, na níž lidé často zapomínají, je to, že společnost Kingston nabízí bezplatnou technickou podporu. Jsme zde, abychom lidem pomáhali s nastavením a rozběhnutím zařízení, budou-li to potřebovat. Jsem přesvědčen, že pokud si lidé tento produkt vyzkoušejí, určitě jej doporučí svým přátelům.“

Funkcemi nabité zařízení MobileLite Wireless má doporučenou maloobchodní cenu 1559 Kč. V České republice bude k dostání ve vybraných e-shopech od července 2013.

MLW_SDA10

Demonstrační video s přehledem funkcí MobileLite Wireless je k dispozici zde. Na zařízení MobileLite Wireless se vztahuje dvouletá záruka, má bezplatnou technickou podporu a vyznačuje se spolehlivostí, která je příznačná pro všechny produkty se značkou Kingston. Další informace jsou k dispozici na adrese kingston.com/en. Úplný seznam videí, která ukazují, jak snadné je použití MobileLite Wireless, najdete přímo na stránkách produktu.

Kingston oslavuje výročí 25 let existence na trhu v oblasti počítačových pamětí. Společnost byla založena 17. října 1987 a stala se největším samostatným výrobcem pamětí pro počítače a další zařízení na světě. Video k 25. výročí je možné zhlédnout zde, k dispozici jsou i další informace, včetně časové osy vývoje historie společnosti Kingston. Navíc – paměti HyperX slaví 10. výročí. První vysoce výkonný paměťový modul HyperX byl uveden v listopadu 2002.

Vlastnosti a technické údaje zařízení Kingston MobileLite Wireless:

  • Vstupy pro zařízení s uloženými daty: USB a SD ― čte paměťové karty SD, SDHC, SDXC a microSD (s přiloženým adaptérem)
  • Rozměry: 124,8 mm x 59,9 mm x 16,65 mm
  • Hmotnost: 98 g
  • Rozhraní bezdrátové sítě: Wi-Fi 802.11g/n se zabezpečením bezdrátového přenosu dat (WPA2)
  • Dobíjecí baterie: až 5 hodin nepřetržitého používání
  • Baterie: vestavěná Li-Polymer 1800 mAh 3,7 V
  • Ukládání dat1: bezdrátově přenášejte soubory do a z aplikace MobileLite Wireless a zařízení MobileLite Wireless
  • Podpora provozu fotoaparátů1: umožňuje uživatelům přesouvat fotografie z jejich mobilních zařízení do MobileLite Wireless, aby si v nich uvolnili místo
  • Kabel: USB na micro-USB
  • Provozní teploty: 0°C až 40°C
  • Teploty pro skladování: -10°C až 45°C
  • Možnost upravit název zařízení v bezdrátové síti (SSID): uživatel může zvolit ze seznamu prioritních Wi-Fi zařízení, je-li k dispozici více APN/klíčů
  • Podpora souborů2: MobileLite Wireless může ukládat soubory jakéhokoli typu. Jejich přehrávání a prohlížení závisí na typech souborů, které podporuje mobilní zařízení
  • Obecná podpora formátů souborů2:
MLW_hr

Dnes nejčtenější

.