Zavřít reklamu

Ne všechny problémy s Apple produkty vyplují na povrch krátce po jejich představení. Skvělým příkladem je ostatně teprve několik hodin staré přiznání problémů s Apple Watch 6, kvůli čemuž byl kalifornský gigant nucen spustit speciální bezplatný servisní program určený pro majitele potenciálně ohrožených Apple Watch. 

Problém se týká konkrétně 40mm verze Apple Watch Series 6 vyrobené mezi dubnem a září 2021. Tyto modely mohou ve výjimečných případech dle slov Applu trpět náhlou deaktivací displeje, kdy obrazovka zkrátka přestane náhle fungovat a nelze ji jakkoliv uživatelsky opravit. Majitelé způsobilých hodinek (způsobilost si lze ověřit skrze sériové číslo zde) si tak nyní mohou v autorizovaných servisech zažádat o bezplatnou opravu, pokud se jim problém projeví. Ptáte-li se na to, proč se Apple pro oznámení rozhodl až nyní, je to proto, že dosud kryla tyto problémy klasická jednoletá mezinárodní záruka, což však nyní již neplatí. 

Jak už je u servisních programů Applu zvykem, jejich platnost je omezená na dva roky od prvního maloobchodního prodeje postižené jednotky, což ve výsledku znamená, že teoreticky lze mít na opravu nárok minimálně do dubna 2024. 

Dnes nejčtenější

.