Zavřít reklamu

Jedna dlouho trvající éra je téměř u konce. Tvrdí to alespoň přední Apple analytik Ming-Chi Kuo, dle kterého má Apple letos na podzim ukončit prodej Apple Watch Series 3, které se světu představily již na podzim 2017 po boku iPhonu X. V jeho nabídce totiž již zkrátka nebudou dávat smysl. 

Že má kalifornský gigant v plánu prodeje Apple Watch 3 ukončit se šuškalo již v předešlých letech, nikdy se tak však nestalo. V souvislosti s letošním podzimem jsme však již nedávno slyšeli, že je Apple ohledně ukončení prodeje Series 3 rozhodnut, jelikož na jejich místo zařadí některý z jiných starších modelů, pravděpodobně pak SE 1. generace, čímž kompletně přejde u své produktové řady na design se zaoblenými rámečky displeje. Tím si ve výsledku i otevře další zajímavé dveře pro budoucí vývoj watchOS, který se tak rázem nebude muset omezovat na “starší železo”. Pravdou nicméně je, že s ohledem na ukončení prodejů až na podzim je prakticky jisté, že minimálně ještě watchOS 9 hodinky dostanou, jelikož by bylo zvláštní, kdyby u něj Apple oznámil nekompatibilitu u produktu, který bude mít ještě pár měsíců v nabídce. 

Ačkoliv jsou Apple Watch Series 3 již poměrně staré, sluší se jedním dechem dodat, že se stále jedná o výborné smartwatch dostačující naprosté většině uživatelů. Jak z hlediska výdrže, tak ve výsledku třeba i rychlosti jsou totiž srovnatelné s nejnovějšími modely, byť je pravda, že nedisponují vychytávkami typu Alaways-on, měření EKG či okysličení krve a tak podobně. Ze strany Applu se tak bude ve výsledku jednat o logický a hlavně pak nevyhnutelný tah, jak svou nabídku udržet atraktivní u všech modelů. 

Dnes nejčtenější

.