Zavřít reklamu

Súdny spor odhalil aj to, pre akú stratégiu sa Samsung rozhodol na konci roku 2011. Premyslenie marketingovej stratégie na ďalší rok je dôležité pre každú spoločnosť a Samsung napriek svojej veľkosti nie je žiadnou výnimkou. Jeho plány na rok 2012 sa objavili ako jeden z mnohých interných dokumentov na súde a potvrdili, čo bol jeden z hlavných cieľov Samsungu na ten rok. Možno to znie prekvapivo a možno ani nie, no prioritou číslo 1 bolo predbehnúť Apple.

Nedá sa povedať, že by Samsung predbehol Apple na míle, na druhú stranu je dnes najrozšírenejším výrobcom smartfónov so systémom Android na svete. Samsungy tvoria totiž až 65% všetkých aktívnych zariadení so systémom Android, vďaka čomu sa nemusí skutočne ničoho obávať. Jeho hlavným konkurentom tak ostáva Apple, ktorý ním zrejme ostane ešte po dlhú dobu. V súvislosti s bojovaním proti Applu sa Samsung už tradične rozhodol posilniť svoj marketing. Reklamy, ktoré si vyslúžili mnoho kritiky, však predsa len pomohli k zvýšeniu predajov.

Reklamná politika Samsungu sa sústredí predovšetkým na prémiové a mid-end modely GALAXY. V súvislosti s tým chcel Samsung uviesť sieť reklám, ktorá by postupne propagovala tieto produkty: Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy S III. Nakoniec sa chcel Samsung zamerať na vyrábanie exkluzivít pre operátorov. 80% všetkých produktov malo predstavovať rôzne exkluzivity pre rôznych operátorov a len 20% malo predstavovať produkty, ktoré sú strategické a tvoria dôležitý základ portfólia Samsungu. Táto stratégia je však u konca, aspoň v USA, kde zo Samsung Telecommunications America zároveň odstúpil stratég Kevin Packingham.

samsung
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.