Zavřít reklamu

Zatiaľ čo displeje, ktoré dnes nájdeme v prvej generácií iPadu mini, sú vyrábané spoločnosťami Sharp a LG, portál ETNews.com priniesol úplne novú správu, podľa ktorej by sa mal na výrobe druhej generácie zariadenia podieľať aj tretí známy výrobca komponentov, Samsung. Juhokórejská spoločnosť by podľa najnovších informácií mala zahájiť výrobu 7,9-palcových Retina displejov s rozlíšením 2048 x 1536 pixelov, teda by šlo o displej, ktorý sa očakáva u druhej generácie malého iPadu.

Spoločnosť by mala výrobu displejov pre zariadenia zahájiť v priebehu 3. a 4. štvrťroku, a podľa všetkého by mala vyrábať nielen displeje pre iPad mini 2. generácie, ale aj pre úplne nový iPad. Obe zariadenia s QXGA displejom by mali ponúknuť jednotný vzhľad, teda menej zaoblené rohy a tenší rám displeju. Samsung sa pôvodne nemal výroby komponentov chopiť vôbec, za čím pravdepodobne stojí skutočnosť, že sa obe spoločnosti súdia už viac ako rok. Dôvod, prečo sa ale Apple rozhodol opäť nechať výrobu dôležitých komponentov na Samsungu, je jasný. Apple nebol spokojný s kvalitou displejov, ktoré preň mal pôvodne vyrábať Sharp a spoločnosť AUO.

Vo vnútri nového zariadenia teda nájdeme displeje od Samsungu a LG, teda od dvoch spoločností, ktoré dnes vyrábajú displeje pre MacBook Pro s Retina displejom a mnohé ďalšie zariadenia Applu. Očakáva sa, že budúca generácia iPadu mini ponúkne rovnaký hardvér ako iPad 3. generácie, a teda sa môžeme tešiť na procesor Apple A5X a 1GB RAM.

macrumors-ipad5a
*Zdroj: ETNews

Dnes nejčtenější

.