Zavřít reklamu

Jeden z Lexusů společnosti Apple, které jsou vybaveny autonomním řídícím systémem, se v 15. října zapletl do menší dopravní  nehody. Podle zpráv byl ale Lexus v době nehody řízen manuálně, přičemž dle vyšetřování řidič autonehodu nezavinil, jelikož nedostal přednost od projíždějící Toyoty. Incident se odehrál poblíž hlavního kalifornského sídla Applu.

Oba vozy utrpěly menší škody, žádná zranění ale hlášena nebyla. „15.října v 10:28 ráno se srazilo zkušební vozidlo Applu s Toyotou Camry při odbočování na Stewart Drive z North Wolfe Road. Toyota narazila do Lexusu přibližnou rychlostí 25 km/h. Na automobilech jsou škody menšího rozsahu a nebyla nahlášena žádná zranění.“ stojí v oficiální zprávě z dopravní nehody.

Je to již podruhé, kdy testovací vozidlo Applu bylo součástí dopravní nehody. V srpnu se autonomní vozidlo Applu během testování softwaru srazilo s Nissanem Leaf. Automobil Applu se zde pohyboval minimální rychlostí, jelikož se zrovna připojoval k serverům jablečné společnosti. Ani v tomhle případě nedošlo k žádným zraněním. Apple má v tomto případě, stejně jako ostatní výrobci autonomních vozidel v Kalifornii, povinnost informovat příslušné úřady o dopravních nehodách, v němž jsou zapleteny i testovaná autonomní vozidla.

Takto autonomní automobily, na kterých Apple svou technologii testuje, vypadají:

Zatím není jasné, jaké plány má Apple se svým softwarem pro autonomní vozidla. Samozřejmě se nabízí možnost představení vlastního vozidla. S touhle myšlenkou si pohrává nejeden analytik, kteří se shodují v tvrzení, že by takové vozidlo mohl Apple představit někdy mezi lety 2023 až 2025.

apple-lexus-autonomous-vehicle-fb

Dnes nejčtenější

.