Zavřít reklamu

Po skandálu s vadnými procesory od Intelu i dalších výrobců, jejichž chyba umožňovala hackerům přístup k citlivým informacím, se Intel, jehož procesory byly zasaženy nejvíce, konečně rozhodl o celé situaci promluvit. Jeho generální ředitel Brian Krzanich totiž napsal otevřený dopis, kde postoj celé společnosti k problému objasňuje.

Krzanich ve svém dopise hned na úvod vyzdvihuje skvělou spolupráci mezi Intelem a jeho partnery, díky které se podařil problém s procesory vyřešit opravdu závratnou rychlostí. “Úroveň naší spolupráce byla opravdu pozoruhodná. Jsem velmi pyšný na to, jak se naše odvětví kvůli problému spojilo a chtěl bych všem za jejich mimořádnou spolupráci poděkovat, píše.

Hlavním tématem celého dopisu pak bylo samozřejmě ujišťování veřejnosti, že se Intel na podobné problémy daleko více zaměří a vždy se bude snažit fungovat tak, aby bylo bezpečí a spokojenost zákazníka na prvním místě. V tuto chvíli je už například 90 % všech procesorů Intel zabezpečeno aktualizací, která riziko prozrazené minulý týden eliminuje. Zbylých deset procent pak dostane aktualizaci do konce ledna.

Bezpečnost na prvním místě

Krzanich dále slíbil, že bude Intel v následujících měsících poskytovat daleko více zpráv, které by mohly uživatelům dodat klid na duši. Těšit se tak můžeme například na detailní informace o různých aktualizacích či celkově o procesorech jako takových. I tímto krokem chce Intel své zákazníky přesvědčit, že již další důvod k obavám není. Právě bezpečnost zákazníků je totiž pro něj podle jeho slov trvalou prioritou. Aby Intel eliminoval hrozby co nejvíce, zavázal se dokonce i k financování akademického i nezávislého výzkumu potenciálních bezpečnostních hrozeb, které by mohly jeho procesory jakýmkoliv způsobem ohrozit.

Snad se tedy nebudou podobné bezpečnostní problémy v budoucnu opakovat. Trable, které Intel a posléze i další výrobci procesorů světu způsobily, totiž rozhodně malé nebyly a někteří uživatelé se z něj kvůli zpomalení jejich počítačů budou vzpamatovávat ještě dlouho.

Brian Krzanich

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.