Zavřít reklamu

Jak se zdá, tak iOS 18 bude jedna z největších aktualizací, které Apple představil od přechodu ze skeumorfismustického designu. Zásadní pak bude zejména Apple Intelligence, která bude dostupná prakticky ve všem, co budou uživatelé dělat. Ne všechny funkce iOS 18 však budou dostupné pro všechny iPhony. iOS 18 bude sice dostupný pro všechny iPhone od iPhone XS a XR, tedy pro všechny iPhone prodávané od roku 2018, ovšem existují funkce, které si užijete jen na těch novějších.

Apple Intelligence

Největší novinka iOS 18 bude dostupná pouze pro to nejlepší, co Apple aktuálně nabízí, tedy pouze pro iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Součástí Apple AI jsou věci jako vlastní tvorba emoji, možnost vytváření obrázků přes Image Playground, nástroje pro psaní přes AI a mnoho dalšího. Bohužel tyto funkce nepoběží ani na iPhone 15, natož pak na starších modelech. Buď si zkrátka koupíte iPhone 16 Pro nebo využijete iPhone 15 Pro nebo iPhone 15 Pro Max.

Siri s ChatGPT

S výše uvedeným souvisí také samotná Siri, která bude nyní spolupracovat s ChatGPT. Ta bude taktéž dostupná pouze pro iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Živý přepis zvukových nahrávek v poznámkách

iOS 18 dokáže nově přepsat vaše hlasem zapsané poznámky do textu v rámci aplikace poznámky nebo-li Notes. Bohužel tato funkce taktéž nebude pro každého a kromě toho, že musíte mluvit anglicky, tak musíte vlastnit iPhone 12 nebo novější, abyste si novinku mohli užít.

Hands-free odemykání dveří

Pokud máte chytrý zámek Ultra Wideband (což nemáte), pak můžete využít v iOS 18 možnost otevřít dvěře jen tím, že máte iPhone v kapse. Apple tuto funkci přidává do všech iPhone 11 a novějších s iOS 18.

Sledování očí

iOS 18 využívá technologii představenou ve Visio Pro a dokáže sledovat vaše oči. Můžete tak ovládat iPhone nebo iPad pouze pohledem, ovšem na to je potřeba mít minimálně iPhone 12 nebo novější iPhone SE 3. generace.

Vylepšení dialogů pro televizní pořady a filmy

V loňském roce Apple představil pro Apple TV 4K takzvaný Engance Dialogue, což je funkce, která vám umožňuje lépe slyšet, co se říká v pořadech nebo fimech i v momentě, kdy je ve scéně spousta dalších rušivých elementů. Apple TV a nyní už i iPhone 11 nebo novější umí zvýraznit dialog a ztlumit zvuky tak, abyste lépe rozuměli mluvenému slovu.

Hudební haptika

Haptický motorek v iPhone 12 a novějším dokáže díky iOS 18 nabídnout vibrace v rytmu hudby, kterou posloucháte. Tato funkce se hodí obzvlášť při tovrbě vlasntích vyzvánení.

Dnes nejčtenější

.