Zavřít reklamu

Mezi novinkami, které přinesla první vývojářská betaverze operačního systému iOS 18, se objevila také podpora prediktivního psaní pro češtinu. Trochu kuriózní je, že společnost Apple na příslušné webové stránce neuvádí češtinu mezi jazyky, pro které je tato funkce k dispozici.

Apple v pondělí 10. června 2024 zpřístupnil po skončení úvodní Keynote ke své letošní konferenci WWDC vývojářům první betaverzi iOS 18. Kromě řady novinek, o kterých jsme již informovali, přináší tato aktualizace i příjemné překvapení pro češtinu. Funkce autocomplete neboli predikce, která usnadňuje psaní textu tím, že automaticky doplňuje slova a fráze, je konečně dostupná i pro češtinu. Dosud tato funkce fungovala pouze pro vybrané jazyky, mezi které čeština nepatřila.

Na stránkách podpory Apple se sice o podpoře češtiny v autocomplete nic nepíše, nicméně v betaverzi iOS 18 relativně bezproblémově funguje.  Toto je bezesporu skvělá zpráva pro všechny uživatele iPhonů v České republice.  Po určité době používání jim prediktivní psaní v mnoha případech totiž ušetří čas a námahu při psaní a usnadní jim tak používání jejich zařízení. Ještě je nutné podotknout, že se jedná o vývojářskou betaverzi, takže funkce nemusí být zcela stabilní. Je však poměrně pravděpodobné, že se do finální verze iOS 18, která by měla být k dispozici na podzim, dostane i s plnou funkčností.

iPhony 15 Pro kompatibilní s iOS 18 a Apple Intelligence seženete ve slevě zde

Dnes nejčtenější

.