Zavřít reklamu

V loňském roce jsme byl přímo v Applu parku v momentě, kdy Tim Cook představil světu Vision Pro. Za ten rok se toho s Vision Pro příliš nedělo, což Apple změnil dnešním dnem, kdy představil světu novou verzi operačního systému VisionOS 2. Apple nejprve při představování zdůraznil, že VisionOS a Vision Pro umožňují vývojářům vytvářet aplikace jako na žádné jiné platformě na světě. Vývojáři díky VisionPro mohou vytvářet zcela nové aplikace, které pomáhají lidem při spoustě různých činností. Aktuálně má VisionPro přes 2000 aplikací přímo pro Vision Pro a více než 1,5 milionu aplikací je kompatibilních. VisionOS 2 je významný update, který nabízí přepracovanou funkci Photos, kdy můžete nahlížet přímo u fotografií na 3D náhledy fotografií s tím, že vaše klasické 2D fotografie jsou pomocí Machine Learning převedeny do 3D fotografií. I fotografie, které jste pořídili před lety ve 2D, tak můžete na VisionOS vidět ve 3D.

Fotografie můžete prohlížet s kamarády pomocí funkce SharePhoto, kdy se společně díváte na stejné fotografie. Apple zapracoval také na ovládání gesty, které je přesnější a intuitivnější. Můžete se snadno vracet na home screen, přepínat mezi jednotlivými aplikacemi a můžete takés spouštět control center nebo rozšířenou plochu Macu bez toho, aniž byste se museli dívat očima nahoru. Stačí na to nově gesto. Cestovní režim je nyní kompatibilní i při jízde ve vlaku, zatím co nyní fungoval pouze v letadlech. Aktivovat jste jej mholi kdykoli, ale fungoval spolehlivě jen ve vlaku.

Apple uvolní spoustu nových API pro vývojáře, kteří budou díky nim schopni vytvářet lepší aplikace. NApříklad jim umožní vytvářet profesionální lékařské simulátory operací a mnoho dalšího. Spatial Video je jedna  z nejsilnějších zbraní Vision Pro a nyní se dočká zlepšení dostupnosti, protože bude možný natáčet Spatial Video na nový fotoparát od Canonu, nikoli pouze na iPhone. Apple neuvdel přesný typ fotoparátu. Spetial Vidio bude dostupné přes celou plochu a videa vás obklopí všude kolem vás. Díky partnerství s Blackmagic bude k dispozici v budoucnu spousta novejch immersive záběrů ze světa, třeba i akční záběry od Red Bullu atd. Apple Vision OS 2 taktéž nabízí podporu ovládání pomocí Magic Mouse. Multiview na Apple TV. Nová gesta, HelathKit. Příjem videa z AirPlay. Můžete také měnit rozložení aplikací v rámci home screenu stejně jako na iPhone.

Apple začne prodávat Vision Pro v Číně, Japonsku a Singapuru již 28. 6. 2024. Následovat bude prodej v Austrálii, Kanadě, Francii, Německu a UK a to již 12. 7. 2024.

 

Dnes nejčtenější

.