Zavřít reklamu

Šetřete data s inteligentním nastavením

Máte omezený datový tarif a nechcete utrácet za drahé poplatky za překročení limitu? WhatsApp nabízí nástroje pro kontrolu a optimalizaci spotřeby dat. V Nastavení -> Úložiště a data -> Využití sítě zjistíte, kolik dat jste v aplikaci prosurfovali. Pro stahování médií pouze přes Wi-Fi přejděte do Nastavení -> Úložiště a data -> Automatické stahování médií a aktivujte Wi-Fi u všech typů médií. Tímto způsobem se média budou stahovat pouze tehdy, když budete připojeni k síti Wi-Fi, a nebudete tak zbytečně spotřebovávat drahá mobilní data.

Vedení soukromých konverzací ve skupinových chatech

Někdy se stane, že chcete reagovat na zprávu v rušném skupinovém chatu, ale nechcete, aby si ji přečetli všichni. I na to WhatsApp myslel! Dlouze stiskněte zprávu, na kterou chcete odpovědět soukromě, a poté v zobrazeném menu vyberte Více a Odpovědět soukromě. Vaše zpráva bude doručena pouze danému uživateli a v jeho WhatsAppu se zobrazí jako soukromá konverzace s odkazem na původní zprávu ve skupině. To je ideální pro sdílení citlivých informací nebo pro soukromé konverzace s konkrétním členem skupiny.

WhatsApp odpovedet soukrome

Sdílejte svou polohu v reálném čase
Potřebujete se sejít s kamarádem, ale nejste si jistí, kde se nachází? Nebo chcete jen dát své rodině vědět, že jste v pořádku? WhatsApp vám to usnadňuje! Stačí klepnout na tlačítko + vedle chatovacího pole, vybrat Poloha a poté Sdílet aktuální polohu. Zvolte, jak dlouho má být vaše poloha sdílena, a odešlete ji. Vaši přátelé a rodina vás tak budou moci v reálném čase sledovat na mapě a uvidí, jak daleko se od nich nacházíte.

Udržujte si pořádek v konverzacích s funkcí archivace
Máte mnoho konverzací, které už nejsou aktivní, ale nechcete je trvale smazat? V takovém případě vám pomůže funkce archivace. Chat se tím neodstraní, ale skryje se z hlavního seznamu konverzací. Pro archivaci chatu na iOS v WhatsAppu přejeďte prstem po konverzaci vlevo a klepněte na Archivovat. Archivované chaty pak naleznete v samostatné sekci v dolní části hlavního seznamu.

Odpovězte na konkrétní zprávu

Místo zdlouhavého hledání a kopírování textu zprávy, na kterou chcete reagovat, vám WhatsApp nabízí elegantní řešení. Stačí na ni jednoduše dlouze stisknout a poté klepnout na tlačítko Odpovědět. Zpráva se automaticky zobrazí jako citace ve vašem textu, takže příjemce bude hned vědět, na co reagujete. To je ideální funkce pro skupinové chaty, kde se zprávy rychle střídají a může být obtížné sledovat kontext.

 

Dnes nejčtenější

.