Zavřít reklamu

Sledování trendů zdraví

Kromě sledování aktuálních dat o vašem zdraví a aktivitě vám aplikace Zdraví nabízí i přehledné grafy s názvem Trendy. Tyto grafy zobrazují, jak se vaše zdraví a aktivita vyvíjely v čase. Zajímá vás, jak se v posledních týdnech změnil počet vašich kroků? Stačí spustit Zdraví, klepnout na Trendy a zvolit Zobrazit všechny zdravotní trendy. V přehledném grafu uvidíte, jak se vaše kroky měnily v daném časovém období. Trendy vám tak umožní sledovat svůj pokrok a identifikovat případné změny ve vašem zdraví a aktivitě.

Potvrzení užití léku

I přes nastavené upozornění se může stát, že na užití léku zapomeneme, nebo ho z neočekávaných důvodů nemůžeme vzít. Aplikace Zdraví na iPhonu v sekci Léky nabízí šikovnou funkci pro potvrzení užití léku. Stačí otevřít Zdraví, zvolit Prohlížení a následně Léky. V seznamu Záznamů najděte požadovaný lék a klepněte na něj. Dle skutečnosti pak zvolte tlačítko Užito nebo Vynecháno. Tímto způsobem budete mít přehled o tom, zda jste lék skutečně užili, a předejdete tak případným komplikacím pramenícím z vynechání dávky.

Přidávání léků

Na iPhonech s novější verzí operačního systému iOS máte možnost si v nativním Zdraví přidávat v sekci Léky vaše léky, doplňky stravy, ale třeba také masti a další. Stačí spustit aplikaci Zdraví a v dolní liště klepnout na Prohlížení. Poté přejděte do kategorie Léky a stiskněte tlačítko Přidat lék. Následujte pokyny na displeji a jednoduše zadejte informace o užívaných lécích a doplňcích stravy. Díky této funkci budete mít vždy přehled o tom, kdy si co vzít, a už se vám nestane, že byste na něco zapomněli. Aplikace Zdraví vám zobrazí připomínky užívání a pomůže vám tak dodržovat váš léčebný plán.

Dodatečné připomínky

Aplikace Léky v nativní aplikaci Zdraví od iOS 17 jde ještě o krok dál v péči o vaše zdraví a nabízí užitečnou funkci dodatečných připomínek. Díky ní si zajistíte, že užívání léků už nikdy nezapomenete. Aktivace je snadná – stačí spustit aplikaci Zdraví, klepnout na Prohlížení a vybrat Léky. Dole na stránce klepněte na Volby a poté na Oznámení. Aktivujte Připomínání léků a následně zapněte a přizpůsobte funkci Dodatečné připomínky.

Export údajů

Nativní aplikace Zdraví na iPhonu nabízí i možnost exportu vybraných dat. Pokud se například chcete zaměřit na historii užívání léků, stačí jednoduše otevřít aplikaci a klepnout na záložky Prohlížení a Léky. Následně sjeďte níže a zvolte možnost Exportovat PDF. Po vytvoření souboru PDF se zobrazí ikona sdílení v pravém horním rohu, která vám umožní data odeslat e-mailem, uložit do cloudu nebo sdílet s jinými aplikacemi.

Dnes nejčtenější

.