Zavřít reklamu

Kvalita fotosoustavy iPhonů je již na tak vysoké úrovni, že s nimi Apple nemá problém nahrávat ani své tiskové konference pro představení nových produktů. Učinil tak již dvakrát, kdy poprvé se tak stalo loni na podzim při představení čipů M3, podruhé pak nyní při představení nové generace iPadů Pro. Tentokrát se však sluší dodat, že při natáčení trochu podváděl. Lépe řečeno, to, co na některých záběrech z Keynote vidíme, není pořízeno jen fotoaparátem iPhonu 15 Pro Max. 

Zatímco v případě Keynote pro představení čipů M3 natáčen Apple ryze objektivem iPhonu 15 Pro bez jakéhokoliv přídavného „skla“, byť samozřejmě za asistence speciálních gimbalových ramen a profesionálního osvětlení, tentokrát přeci jen po dodatečném objektivu v pár záběrech sáhl. Tuto informaci potvrdil konkrétně novináři Stuovi Maschwitzovi, kterému konkrétně prozradil, že některé záběry byly natočeny po připojení objektivu vyvinutého společností Panavision, který byl k iPhonu přichycen pomocí speciálního nástavce. Jednat se mělo konkrétně o záběry, u kterých si režie představovala malou hloubku ostrosti, kterou by iPhone jako takový zachytit nedokázal. Bylo proto třeba mu pomoci přídavným hardwarem. 

 Není to však jen iPhone 15 Pro Max, kdo se při tvorbě jarní Apple Keynote blýsknul. Apple se totiž v závěrečných titulcích pochlubil i tím, že editace celého projektu tentokrát neproběhla jen na Macu, ale taktéž na iPadu – pravděpodobně pak na nejnovějším Pro s čipem M4 a podporou Final Cutu 2. 

Dnes nejčtenější

.