Zavřít reklamu

Společnost Apple dnes spolu s představením nového iPadu Pro odhalila také nové generace aplikací Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad. Tyto aplikace byly kompletně přepracovány tak, aby využily výkon čipu M4 a nabídly profesionálům v oblasti tvorby videa a hudby ještě lepší možnosti.

Final Cut Pro 2 pro iPad přichází s revoluční funkcí živého multikamerového střihu. Až čtyři iPhony mohou současně natáčet scénu z různých úhlů a tento záznam se bude streamovat přímo do iPadu s aplikací Final Cut Pro. Takzvaný Multicam režim bude fungovat díky nové aplikaci Final Cut Camera, která bude zdarma k dispozici pro iPhone i iPad. Nabídne funkce jako je nastavení vyvážení bílé, manuální zaostření, automatické měření expozice, ovládání ISO a expozičního času a mnoho dalšího.

Další novinkou ve Final Cut Pro pro iPad je podpora externích projektů. Uživatelé tak nebudou omezeni úložným prostorem iPadu a svá média budou moci ukládat na externí paměťové zařízení. Final Cut Pro 2 také přinese nové přednastavené barevné korekce, titulky, zvukové stopy a dynamické pozadí. Aplikace Logic Pro 2 se dočkala také funkce „stem splitter“, která rozdělí nahraný zvuk do samostatných stop pro jednotlivé nástroje, což výrazně usnadní jejich editaci. K dispozici je také nová funkce s názvem Session Players, která nabízí umělou inteligencí poháněnou doprovodnou kapelu. Díky ní můžete rychle přidat virtuální bubeníky, basisty a klávesisty do svých skladeb.

Nové verze Final Cut Pro a Logic Pro pro iPad budou k dispozici jako bezplatné aktualizace pro stávající aplikace, jejichž používání je umožněno měsíčním předplatným. Logic Pro pro iPad 2 bude k dispozici od 13. května. Aktualizace Final Cutu dorazí později na jaře společně s novou samostatnou aplikací Final Cut Camera.

Dnes nejčtenější

.