Zavřít reklamu

V dnešní době, kdy je iPhone neodmyslitelnou součástí našeho života, se stává i nepostradatelným pomocníkem na cestách. Díky široké škále aplikací a příslušenství nám iPhone může usnadnit a zpříjemnit cestování a učinit z něj nezapomenutelný zážitek.

Plánování a organizace

Plánování a organizace cesty je klíčové pro její hladký průběh. iPhone vám v tomto ohledu může být skvělým pomocníkem. Mnoho aplikací vám pomůže najít a rezervovat letenky a ubytování za nejlepší ceny. Mezi nejoblíbenější patří Booking.com, Skyscanner, AirbnbKayak. Cestovní průvodci, jako je třeba Tripadvisor, vám pomohou naplánovat trasu, najít památky a zajímavá místa a dozvědět se o historii a kultuře navštívené země. S překladači jazyků, jako jsou Google Translate, DeepLMicrosoft Translator, se zase domluvíte s místními obyvateli, ať už se jedná o základní fráze nebo složitější konverzaci. Nezapomeňte si také stáhnout mapy a navigaci, abyste se v neznámém prostředí neztratili. Aplikace Apple Maps a Google Maps vám pomohou zorientovat se a najít cestu k cíli.

Během cesty

iPhone se stane vaším věrným parťákem i během samotné cesty. S fotoaparátem iPhonu zachytíte všechny krásné momenty a vytvoříte si tak úchvatné vzpomínky. Pomocí aplikací jako VSCO, LightroomAdobe Premiere Rush pak z fotografií a videí vytvoříte originální a poutavé snímky. Sledování počasí s aplikacemi s těmi správnými aplikacemi vám zase pomůže naplánovat aktivity a vyhnout se nepříznivému počasí. S jazykovými aplikacemi se zase naučíte základní fráze v cizím jazyce a usnadníte si tak komunikaci s místními. Ať už se chystáte na relaxační dovolenou na pláži, dobrodružnou výpravu do hor nebo poznávání historie a kultury cizí země, iPhone vám zpříjemní cestu zábavou. Můžete si pustit hudbu, sledovat filmy a seriály, hrát hry, číst knihy a časopisy a mnoho dalšího.

Po návratu

Po návratu domů si budete chtít své zážitky z cest uchovat a sdílet s přáteli a rodinou. Aplikace jako Google Photos vám pomohou ukládat a sdílet vaše fotografie a videa. S aplikacemi pro úpravu fotek si pak z fotografií vytvoříte krásná fotoalba a vzpomínkové knihy. Sdílení zážitků na sociálních sítích, jako jsou Instagram, Facebook a Twitter, vám umožní inspirovat další k cestování a prozkoumávání světa.

Doporučené příslušenství

Aby vám iPhone na cestách sloužil bezchybně, nezapomeňte si pořídit vhodné příslušenství. Powerbanka vám zajistí, že váš iPhone bude mít dostatek energie i v těch nejodlehlejších místech. Adaptér do zásuvky vám umožní používat iPhone v zahraničí, ať už cestujete kamkoli. Sluchátka vám zpříjemní cestu poslechem hudby, podcastů a audioknih. Selfie tyč vám pomůže pořídit úchvatné selfie fotografie a videa, ať už cestujete sami nebo s přáteli. Vodotěsné pouzdro ochrání váš iPhone před vodou a prachem, ať už se chystáte na vodní sporty nebo do prašné pouště. Před cestou si také zkontrolujte, zda máte v telefonu dostatek volného místa pro fotografie a videa. Stáhněte si offline mapy a průvodce, abyste k nim měli přístup i bez internetového připojení. Naučte se základní fráze v cizím jazyce, abyste se s místními lépe domluvili, ale především – užijte si cestu.

Příslušenství pro iPhone nejen na cesty seženete zde.

Dnes nejčtenější

.