Zavřít reklamu

Ne všechny Macy, které Apple v současnosti nabízí, se dočkají přechodu na čip M3. Stejně jako iMac vynechal čip M2 a z M1 přeskočil rovnou na M3, přeskočí podle nových informací reportéra Marka Gurmana jednu generaci čipů Apple Silicon i Mac mini. 

Gurman přišel před pár hodinami konkrétně s tím, že Apple podle jeho informací pocházejících dle všeho od lidí, kteří jsou s plány kalifornského giganta dobře seznámeni, že se v současnosti s přechodem Maců mini z nynějších M2 a M2 Pro na novější M3 a M3 Pro nepočítá. Namísto toho chce Apple u těchto Maců přejít rovnou na chystané čipy M4 a to zřejmě již na konci letoška. Macy mini by se tedy měly nových čipů M4 dočkat v první vlně, stejně jako se v případě M3 dočkal výše zmíněný iMac. 

Ačkoliv Gurman tentokrát chystané čipy M4 jakkoliv blíže neodhalil, z dřívějška víme, že by se u nich měl Apple zaměřit primárně na umělou inteligenci. Co přesně si pod touto informací představit sice zatím nebylo upřesněno, nicméně jako nejpravděpodobnější vysvětlení se jeví skokové vylepšení Neural Engine. Na bližší informace si ale budeme muset ještě počkat. Přeci jen, první čipy M4 se mají světu ukázat až na konci letoška. 

Dnes nejčtenější

.