Zavřít reklamu

Vytvoření produktivního a efektivního domácího pracovního prostředí je klíčové pro úspěšnou práci na home office. Ať už pracujete z kuchyňského stolu nebo máte vyhrazenou pracovnu, vaše Apple produkty vám mohou pomoci optimalizovat váš pracovní prostor a maximalizovat vaši produktivitu.

Klávesové zkratky pro úsporu času

Naučit se klávesové zkratky pro Mac může výrazně zvýšit vaši efektivitu. Namísto neustálého používání myši se seznamte se zkratkami jako Command + C (kopírovat), Command + V (vložit) a Command + Tab (přepínání mezi aplikacemi). S trochou cviku se pro vás tyto zkratky stanou samozřejmostí a během pracovního dne vám ušetří spoustu času. Specifické klávesové zkratky jsou k dispozici také pro jednotlivé aplikace, ať už nativní, nebo aplikace třetích stran. A v neposlední řadě můžete využít také klávesové zkratky v rámci funkce Náhrada textu.

iCloud pro synchronizaci a přístup k obsahu

Využijte iCloud pro zjednodušení správy souborů napříč vašimi zařízeními Apple. Uložením dokumentů, fotografií a dalších souborů na iCloud Drive zajistíte jejich přístupnost z jakéhokoli Macu, iPhonu nebo iPadu propojeného s vaším účtem iCloud. Využít můžete také funkce spolupráce v iCloudu pro snadné sdílení souborů s kolegy nebo rodinnými příslušníky, což usnadňuje bezproblémovou týmovou práci a organizaci domácnosti. Pokud střídáte home office s pracovními cestami, iCloud se pro vás stane pomocníkem, který vám umožní přístup důležitým souborům odkudkoli.

Investice do nábytku

Domácí kancelář může mít různé podoby. Někdo pracuje z postele nebo z gauče, někdo píše u kuchyňského stolu vsedě na tvrdé kuchyňské židli. Pravdou ale je, že při použití ergonomických křesel a židlí a vhodných stolů – třeba těch polohovacích – bude vaše práce efektivnější, příjemnější, a vaše páteř vám zaručeně poděkuje. Nezdráhejte se tedy investovat do vhodného kancelářského nábytku a doplňků.

Nábytek a doplňky nejen pro home office najdete například zde.

Finder naplno

Udržování uspořádaného digitálního pracovního prostoru je zásadní pro produktivitu. Ve Finderu můžete využít například značky ke kategorizaci a označování souborů podle projektů, termínů nebo úrovní priority. To usnadňuje nalezení konkrétních dokumentů, když je potřebujete. Navíc pomocí chytrých složek můžete vytvářet dynamické kolekce souborů na základě předem stanovených kritérií, což dále zefektivňuje proces organizace souborů. Experimentujte s barevným kódováním tagů Finderu pro vizuální organizaci a zvažte vytvoření vlastních chytrých složek pro často používané soubory.

Více ploch pro lepší přehled a produktivitu

Maximalizujte svou produktivitu pomocí více ploch pro organizaci pracovních prostorů. Funkce Mission Control v Macu vám umožňuje vytvářet samostatné plochy pro různé úkoly nebo projekty, čímž se snižuje nepořádek a minimalizují se rušivé elementy. V rámci Mission Control můžete bez problémů plynule přepínat mezi plochami a soustředit se na konkrétní úkoly, aniž byste byli zahlceni zbytečnými okny nebo aplikacemi. Zkuste používat různé plochy pro pracovní úkoly, osobní činnosti a zábavu, což vám umožní lépe si rozvrhnout a kontrolovat všechny vaše pracovní procesy.

Dnes nejčtenější

.