Zavřít reklamu

Pokud často cestujete, telefonátům za volantem se pravděpodobně nevyhnete. V takovém případě pochopitelně nemůžete vzít telefon k uchu. Nabízí se tedy několik možností. Telefon nevzít, což, pokud potřebujete být na příjmu, nevypadá zrovna hezky. Poté můžete telefon vzít skrze palubní handsfree. Jakmile ale nestojíte o to, aby vaši spolujezdci slyšeli, o čem právě hovoříte, je vám tento druh hovoru za volantem rovněž zapovězen. Chcete-li tomuto předejít nebo zkrátka a dobře nemáte palubní handsfree, nabízí se steré dobré handsfree do ucha. Jelikož jde o technologii, která již tak populární mezi lidmi není, seženete spolehlivé handsfree za pár korun. Světě div se, toto příslušenství má ve své nabídce i společnost Swissten. Konkrétně jde o produkt Swissten Dock Earpiece, který nabízí levnou spolehlivost.

Obsah balení

Nejprve mrkněme na obsah balení. V balení naleznete sluchátko Earpiece a dock, na němž bude sluchátko držet díky magnetu. Dále se můžete těšit na jednoduchý manuál, 3M podložku pro úchyt v autě a dva kabely. USB-C na USB-C, který vám sluchátko nabije, pokud bude umístěno v docku. Dále pak USB-A konektor s nabíjecí kolébkou, s nímž můžete nabíjet přímo sluchátko. Máte tedy dvě varianty nabíjení a je jen na vás, která pro vás bude praktičtější.

Technické specifikace

Jak vás jistě napadne, jedná se o Bluetooth headset disponující Bluetooth 5.0 podporující protokoly A2DP, AVRCP, HSP, HFP. Výrobcem deklarovaný dosah je až 10 metrů. Jestliže ale budete využívat tento produkt v autě, je to celkem jedno. Pokud jde o baterii, sluchátko zvládne až 5,5 hodiny hovoru (kapacita 100 mAh), což je skutečně obstojné. V pohotovostním režimu zvládne 180 hodin. Rozměry sluchátka jsou 5 × 8 × 2 cm. Hmotnost vzhledem k plastové konstrukci je zanedbatelná.

Design a párování

Jak uvádím výše, produkt je vyhotoven především z plastu. Naleznete zde ale také pryžový háček na ucho, díky němuž si sluchátko na uchu poupravíte dle vašich potřeb. Na sluchátku naleznete také hlavní tlačítko pro příjem hovorů (či pauznutí hudby, pokud z nějakého důvodu budete chtít poslouchat hudbu jedním sluchátkem). Také zde najdete tlačítka pro úpravu hlasitosti. Design vzhledem k cenovce hodnotím jako velmi povedený. Na židli si z něj ale rozhodně nesednete. Párování je velice jednoduché. Stisknete hlavní tlačítko a počkáte, dokud produkt nenaleznete v Bluetooth menu. Produkt spárujete s vaším smartphonem pouhým kliknutím.

Vlastní používání a resumé

V souvislosti s nějakým podobným produktem vás bude nejvíce zajímat, jak se z něj vlastně volá. Hovory jsou naprosto v pohodě a protistrana neměla nikdy žádný problém se zřetelností mého hlasu. Ocenit lze také výdrž baterie. Nabíjet můžete pochopitelně rovnou v autě, pokud tam máte USB konektory. Pomoct vám může také nějaká powerbanka, kterých má Swissten v nabídce rovněž velmi slušné množství.

Hledáte něco podobného? Se Swissten Dock Earpiece neprohloupíte. Cena produktu je 599 korun.

Handsfree od Swissten zakoupíte zde

Dnes nejčtenější

.