Zavřít reklamu

Na pátek 19. dubna si policie naplánovala svou tradiční akci Speed Marathon, v rámci které bude měřit na vybraných (konkrétně lidmi vytipovaných) úsecích měřit rychlost projíždějících aut. Víc než kdy jindy se tak v pátek vyplatí dát nohu z plynu, nechcete-li přijít o body či peníze za pokuty. Kde přesně může policie na Speed Marathon 2024 stát?

Odpověď na tuto otázku je naprosto jednoduchá. Samotná policie totiž zveřejnila na svém oficiálním webu seznam míst, na kterých se bude měřit, aby se tak sami řidiči mohli na akci „připravit“. Cílem akce, ale i zveřejnění míst měření je nižší nehodovost a vyšší bezpečnost na silnicích. Je nicméně jasné, že i přesto, že o místech měření řidiči ví s poměrně velkým předstihem, pokut nebude v pátek málo. Míst, kterých má policie vytipováno, je totiž opravdu mnoho a valná většina z nich k rychlé jízdě opravdu svádí. Na seznam míst, kde se může v pátek měřit, se můžete podívat níže. 

Pro úplnost dodáme, že hlasovat o místech, na kterých má policie měřit, bylo možné na jejím webu od 11. března do 31. března. Tehdy na hlasování lákala její tisková mluvčí slovy: „ Akce s názvem SPEED MARATHON je zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů Policie České republiky. Na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit budou policisté provádět v průběhu celého dne měření rychlosti. Na výběru úseků se nepodílejí jen policisté, ale i samotní občané, kteří vybírají úseky, na kterých dopravně bezpečnostní akce proběhne. Rádi bychom znali i Váš názor. Znáte riziková místa? Víte o úseku, kde řidiči porušují předpisy? Zapojte se do výběru míst, kde budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost na našich silnicích. Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích.“ 

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.