Zavřít reklamu

Neztraťte se

Před cestou si stáhněte a nainstalujte spolehlivou navigační aplikaci – může jít o Google Maps nebo kvalitní tuzemské Mapy.cz. Tyto aplikace vám pomohou zorientovat se v neznámém prostředí a najít cestu k cíli. Dobrý nápad je také si pro jistotu stáhnout příslušnou mapu i offline – ta se vám bude hodit v případech, že se ocitnete v oblasti se špatným signálem nebo zcela bez signálu.

Zajistěte si dostatek energie

Před výletem si nabijte iPhone na 100 %. Pokud se chystáte na delší výlet, vezměte si s sebou powerbanku, abyste si telefon mohli během cesty dobít. Pokud víte, že budete mít po cestě možnost nabití, nezapomeňte si také s sebou vzít nabíjecí kabel a adaptér do zásuvky. Někteří uživatelé si na cestách automaticky zapínají režim snížené spotřeby baterie, který dokáže zpomalit vybití. Mimochodem – věděli jste, že existují věci, které iPhone zvládne i tehdy, když je vybitý?

Vezměte si energii na cesty

Powerbanka je nezbytnou součástí výbavy pro celodenní výlety. Umožní vám dobít iPhone a případná další elektronická zařízení, která si s sebou vezmete. Při výběru powerbanky zohledněte kapacitu baterie vašeho iPhonu a počet zařízení, která budete chtít dobíjet. Pokud chcete cestovat hodně nalehko a hlídáte si každý gram, je dobré zohlednit také kapacitu powerbanky.

Nejen powerbanky pro jarní výlety s iPhonem zakoupíte zde.

Šetřete baterii

Existuje několik věcí, které můžete udělat pro prodloužení výdrže baterie iPhonu:

Snižte jas displeje: Jas displeje je jedním z největších žroutů baterie. Snižte jas na pohodlnou úroveň, která vám umožní vidět displej i na přímém slunci.
Vypněte Wi-Fi a Bluetooth: Pokud je nepoužíváte, vypněte Wi-Fi a Bluetooth. Tyto funkce mohou spotřebovávat baterii i na pozadí.
Zavřete nepoužívané aplikace: Zavřete všechny aplikace, které nepoužíváte. Aplikace běžící na pozadí mohou spotřebovávat baterii i v případě, že je aktivně nepoužíváte.
Použijte režim nízké spotřeby: Režim nízké spotřeby prodlužuje výdrž baterie omezením některých funkcí, jako je automatické aktualizace aplikací a vizuální efekty.

Myslete na všechno

Určitě nechcete, abyste svůj iPhone při jarních výletech ztratili, někde zapomněli, nebo aby vám jej někdo ukradl. Pokud k takové situaci přece jenom dojde, může vám s jejím řešením výrazně pomoci nativní aplikace Najít. Před cestou si tedy zkontrolujte její nastavení a ujistěte se, že jsou aktivovány funkce, jako je možnost vyhledání vybitého iPhonu a další. Při správném nastavení aplikace Najít budete moci svůj iPhone najít na mapě, uzamknout ho na dálku, nechat na jeho displeji zobrazit zprávu pro případného nálezce nebo z něj na dálku vymazat všechna data.

Dnes nejčtenější

.