Zavřít reklamu

Od představení nových iPhonů 16 (Pro) nás sice dělí ještě zhruba pět měsíců, Apple však o nich už evidentně nebaví mlčet. Poměrně překvapivě totiž dnes oficiálně odhalil první novinku, která na ně dorazí. „Šestnáctky“ jako takové sice konkrétně nejmenoval, nicméně z tiskové zprávy, kterou zveřejnil, je naprosto jasné, že se jedna z pasáží v ní týká právě jich, jelikož v ní hovoří o „budoucích iPhonech“ s tím, že novinky oznámené v tiskové zprávě týkající se samoobslužných oprav začnou platit letos na podzim – tedy v době, kdy Apple odhalí nové iPhony. Odhalení novinky sice není ve své podstatě žádné terno, i tak ale dokáže zaujmout.

V před malou chvílí vydané tiskové zprávě ohledně novinek pro program samoobslužných oprav píše Apple konkrétně toto: „Proces potvrzení, zda je opravovaný díl pravý, a shromažďování informací o dílu – často označovaný jako „párování“ – je zásadní pro ochranu soukromí, zabezpečení a bezpečnosti iPhonu. Týmy společnosti Apple v posledních dvou letech usilovně pracovaly na tom, aby umožnily opětovné použití dílů, jako jsou biometrické snímače používané pro Face ID nebo Touch ID, a od letošního podzimu bude kalibrace originálních dílů Apple, nových i použitých, probíhat na zařízení po instalaci dílu. Budoucí verze iPhonu budou navíc obsahovat podporu pro použité biometrické snímače. A aby se zjednodušil proces opravy, zákazníci a poskytovatelé služeb již nebudou muset při objednávání dílů v samoobslužném obchodě pro opravy, které nezahrnují výměnu logické desky, uvádět sériové číslo zařízení.“

Z jeho strany se tedy jedná formálně o odhalení první novinky, kterou přinesou iPhony 16 (Pro) letos na podzim, ale i modely v nadcházejících letech. Budoucí iPhony si tedy začnou rozumět s použitými biometrickými snímači, díky čemuž by tak měly být jejich případné opravy levnější, což je rozhodně pozitivní. Kolik si bude Apple za použité biometrické snímače pro Face ID účtovat v porovnání s originálními však v tuto chvíli oznámeno nebylo, pokud se ale pojmem „biometrické snímače“ skrývá TrueDepth kamera, tu ve verzi pro iPhone 15 prodává Apple novou na svém oficiálním obchodě za 5906,47 Kč. O vyloženě levný špás se tedy nejedná. 

Dnes nejčtenější

.