Zavřít reklamu

Reklama zdarma vždy potěší – tím spíš, když se objeví u hlavní konkurence. Přesně to si nyní zřejmě říkají i přední představitelé Applu poté, co se na oficiálních webových stránkách Androidu coby hlavní konkurence iOS objevily informace o jedné z nejočekávanějších novinek iOS 18, kterou ostatně před několika měsíci oznámil i samotný Apple. Řeč je konkrétně o zavedení podpory standardu RCS, který lze velmi zjednodušeně popsat jakožto jakési SMS zprávy na steroidech. 

Na oficiálních stránkách Androidu se nyní objevilo konkrétně to, že RCS na iPhony dorazí na podzim 2024, což má být ze strany Googlu argument k tomu, že komunikace s jablíčkáři bude při koupi androidího telefonu právě díky RCS snadná a tedy se jej nemusí případní zájemci o tento typ telefonu obávat. Zda je argument, že si bude androidí telefon již od podzimu bez problému rozumět s konkurenčním iPhonem, vůbec smysluplný si nicméně musí zodpovědět každý sám.  

Zatímco androidí telefony již RCS podporují poměrně dlouho, Apple se zavedení tohoto standardu  dlouhé roky bránil s tím, že nic takového na iPhonech není třeba, jelikož jablíčkáři mají k dispozici iMessage, jenž jsou de facto totéž a navrch bezpečnější. Tlak ze strany Googlu v kombinaci se strachem ze zásahu regulačních úřadů byl však nakonec natolik silný, že Apple své rozhodnutí změnil a skrze tiskovou zprávu před časem oznámil, RCS na iPhony na podzim 2024 zavede coby součást budoucí aktualizace. Pro jablíčkáře to bude ve výsledku znamenat, že bude možné jednoduše posílat nejen textovky, ale i hlasové zprávy, obrázky či videa i na androidí telefony prostřednictvím klasických sms – tedy, zavedou-li operátoři pro daný standard podporu. 

Dnes nejčtenější

.