Zavřít reklamu

Že Apple v popiscích svých aktualizací neinformuje ani zdaleka o všem, co daný update přináší, je dlouhodobě známé. Ne vždy jsou však tyto jasnosti vyloženě na místě, jelikož se kvůli nim svět o vítaných upgradech dozvídá klidně i s několikatýdenním zpožděním. Přesně to se ostatně děje i nyní v souvislosti s podporou standardu Qi2 u iPhonů 12 (Pro), která na ně alespoň podle portálu Macworld dorazila v iOS 17.4. 

Ačkoliv v poznámkách k iOS 17.4 nepadlo ani slovo o tom, že by se iPhony 12 (Pro) naučily fungovat se standardem Qi2 a tedy byly plně kompatibilní s nabíječkami, které jej podporují, podle výše zmíněného portálu tomu tak skutečně je. Qi2 nabíječky bez MagSafe certifikace totiž po instalaci iOS 17.4 na iPhonech 12 (Pro) nabízí 15W nabíjení, čehož přitom byly doposud schopné jen certifikované MagSafe nabíječky. Spolu si Qi2 nabíječkami se navíc na iPhonech spouští i klasické MagSafe animace nabíjení, která se objevuje pouze při aktivním 15W nabíjení iPhonu skrze MagSafe. 

Standard Qi2, který lze velmi zjednodušeně popsat jako obecný MagSafe pro de facto jakékoliv smartphony, pomáhal vyvinout mimo jiné i Apple, takže nepřekvapí, že to byly právě jeho smartphony, které jej jako jedny z prvních začaly podporovat. Konkrétně iPhony 15 (Pro) dorazily hned v první verzi iOS s jeho podporou, přičemž iPhony 13 (Pro) a 14 (Pro) jej začaly podporovat po aktualizaci iOS 17.2. Na iPhony 12 (Pro) se sice trochu pozapomnělo, nicméně jak se nyní zdá, i ty se nakonec přeci jen dočkaly, což je rozhodně pozitivní. Jejich majitelé totiž díky této novince při pořizování nabíječek ušetří, jelikož jsou Qi2 nabíječky oproti certifikovaným MagSafe kouskům levnější, přestože nabízí de facto tytéž vlastnosti. 

Dnes nejčtenější

.