Zavřít reklamu

V posledních letech se lze po představení nové generace iPhonů pravidelně setkat s názory, že oproti předešlé generaci se ta nová takřka v ničem neposunula, jelikož vypadá takřka stejně a nabízí velmi podobné funkce i technické specifikace. Zejména v posledních třech letech pak tato kritika Applu ještě víc zesílila, jelikož rozdílů mezi iPhony 13 (Pro), 14 (Pro) a 15 (Pro) je skutečně poměrně málo. A jak se zdá, do značné míry si to uvědomuje i samotný Apple.

Ten totiž spustil na americké mutaci svého oficiálního webu nový srovnávací nástroj, ve kterém umožňuje uživatelům porovnat iPhony 15 či 15 Pro se staršími modely a to velmi přívětivou cestou. Ve srovnání totiž používá příklady z praxe, násobky výkonu, rozlišení a tak podobně – tedy jinými slovy prvky, na které jsme od něj zvyklí třeba i z jeho Keynotes, kde se rád chlubí tím, kolikanásobně novinka oproti určité starší generaci zrychlila.

Háček je však nyní v tom, že ve srovnávacím nástroji lze proti iPhonům 15 (Pro) postavit jen iPhony 11 (Pro) a iPhony 12 (Pro). Zdá se tedy, že titěrnými rozdíly mezi iPhony 13 (Pro), 14 (Pro) a 15 (Pro) se Apple chlubit nechce – tedy minimálně ne touto cestou. V klasickém srovnání parametrů samozřejmě tyto modely vybrat i nadále lze, byť je pravda, že nový nástroj minimálně laikovi rozdíly mezi modely vylíčí srozumitelněji. A o to větší je vlastně škoda, že se Apple v tomto směru „nepochlapil“ a neuznal, že novinek mezi iPhony z posledních třech let vlastně tolik není.

Srovnávací stránku Applu si můžete prohlédnout zde

Dnes nejčtenější

.