Zavřít reklamu

Nejrůznější spekulace o budoucích iPadech začínají opět nabírat na čím dál zajímavějších obrátkách. Podle jedné z nejnovějších zpráv by mohl být iPad Air příští generace například vybaven předním fotoaparátem na šířku. Potvrzují se tak nedávné spekulace jiného leakera, který právě změnu umístění předního fotoaparátu předpovídal.

Leaker s přezdívkou ShrimpApplePro nedávno na svém twitterovém účtu uvedl, že chystaný iPad Air 6 by sice neměl přinést převratné změny po stránce designu, jeden z prvků by se u něj ale mohl velmi výrazně změnit. Zmíněný leaker s odvoláním na své vlastní dobře informované zdroje uvedl, že nový iPad Air bude mít úhlopříčku displeje 10,9″. Co se barev týče, z původních pěti odstínů by měla zmizet buďto růžová, nebo modrá varianta. Nejzásadnější informací, kterou ShrimpApplePro uvedl, byl ale bezesporu údaj o změně umístění přední kamery.

Ta by se u nového iPadu Air měla nacházet ve středu delší strany obrazovky, stejně jako tomu bylo například u základního modelu iPadu 10. Z pohledu na iPad ve svislé poloze by se přední fotoaparát nacházel na pravé straně displeje. Tato změna by byla výhodná zejména pro ty, kteří iPad Air používají s klávesnicí Magic Keyboard. Na současném iPadu Air je přední kamera v horním rámečku nad obrazovkou, což má za následek, že v orientaci na šířku je mimo střed. Leaker podle svých vlastních slov neočekává, že by příští iPad Air měl mít nějaké další významné změny designu. Zpochybňuje také plány společnosti Apple na vydání většího 12,9″ iPadu Air, ale o tomto modelu se hovoří z více zdrojů, takže by bylo spíše překvapivé, kdyby nebyl uveden na trh.

Dnes nejčtenější

.